Ακολουθώντας τα ίχνη των βασικότερων εκπροσώπων της γαλλικής melodie και της όπερας, η σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συναυλία με ρεπερτόριο που περιέχει ποικιλία από τραγούδια και άριες του Γαλλικού ρομαντισμού.
Η εκδήλωση με τον τίτλο «Από τον Gretry στον Satie» στοχεύει να ταξιδέψει τον θεατή στο κατώφλι του 20ου αιώνα, τότε που ο ρομαντισμός είχε δώσει την πρωτοκαθεδρία στον μεταρομαντισμό, καλλιεργώντας συγχρόνως το έδαφος για να υποδεχθεί τον ιμπρεσιονισμό. Η αγάπη σπουδαίων ρομαντικών, μεταρομαντικών και ιμπρεσιονιστών μουσουργών για την ποίηση, άνοιξε έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στις δύο τέχνες. Το αποτέλεσμα ηταν η δημιουργία πλούσιας παρακαταθήκης για τις επερχόμενες γενεές συνθετών, ερμηνευτών αλλά και για το κοινό.
Εντεχνα τραγούδια (γνωστά και ως mélodies) αλλά και μία σειρά από ιδιαίτερης αισθητικής και νεότερης προσέγγισης όπερες αγαπήθηκαν, αγαπιούνται και δεν θα σταματήσουν να αγαπιούνται. Μέσα από την συνυαλία των Παπαδημητροπούλου και Γιάκα το κοινό θα έχει την ευκαιρία απολαύσει ζωντανά μελωδίες του Γκαμπριέλ Φορέ (1845 – 1924), του Κλοντ Ντεμπισί (1862-1918), του μεταρομαντικού Ανρί Ντιπάρ (1848 – 1933) και του γνωστό για την συμμετοχή του στην Ομάδα των Έξι, αλλά και για τα εξαιρετικής ευφυίας μπαλλέτα του Φρανσίς Πουλέν (1899 – 1963).
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 20:30 , αίθουσα Διδασκαλίας στη Μουσική Βιβλιοθήκη ″Λίλιαν Βουδούρη», Μεγαρο Μουσικής Αθηνών
Γενική είσοδος: € 10