Επαναπατρίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής –άνευ απροόπτου – από την Ελβετία το σπάνιο αργυρό οκτάδραχμο που χρονολογείται στις αρχές 5ου αιώνα, και απεικονίζει το έμβλημα του βασιλείου του Μοσσέως στη Βισαλτία. Το αρχαίο ελληνικό νόμισμα, που θα παραλάβει από την ελβετική εισαγγελία ο δικηγόρος Αθηνών – Ζυρίχης κ. Ηλίας Μπίσιας, πληρεξούσιος του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, θα μεταφερθεί αυθημερόν στην Αθήνα.
Τον δρόμο της επιστροφής του νομίσματος στην Ελλάδα είχε ανοίξει προσφάτως το ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο, που απεφάνθη ότι πρόκειται για προϊόν εγκλήματος – λαθρανασκαφής. Το οκτάδραχμο κατασχέθηκε επισήμως από τις ελβετικές αρχές, ύστερα από 6 χρόνια προσπαθειών των ελληνικών δικαστικών αρχών αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού.

Η λαθρανασκαφή εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ Ν. Πετριτσίου και Βυρώνειας Σερρών. Η κοπή του νομίσματος χρονολογείται συγκεκριμένα στα 480 π.Χ. Ανήκει στο θρακικό βασίλειο της Βισαλτίας, τη σημερινή περιοχή Σερρών, και εκτιμάται ότι κόπηκε από δυνάστη που έφερε το όνομα Μοσσίς. Στη μία πλευρά του οκτάδραχμου εικονίζεται άλογο, και δίπλα του στρατιώτης με δόρυ (διακρίνονται και ακόντια), ενώ στην άλλη πλευρά δεσπόζει το έμβλημα του βασιλείου του Μοσσέως.

Το νόμισμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μέχρι σήμερα απαντώνται μόνον αργυρές δραχμές στα δημοσιευμένα νομίσματα του εν λόγω βασιλέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άκρη του νήματος βρέθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε ανωνύμως τον Σεπτέμβριο του 2009, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.