«Οταν είσαι στα σκατά ως τον λαιμό, δεν μένει παρά να τραγουδάς»: χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τα συγκεκριμένα λόγια του Μπέκετ, η άκρως δραστήρια θεατρική ομάδα Vasistas παρουσιάζει από τις 16 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ροές την παράσταση «Domino».

Στο έργο που σκηνοθετεί η ταλαντούχα Αργυρώ Χιώτη, ξετυλίγεται μια βουβή χορογραφία για το παρόν που μας διαφεύγει και για το μέλλον που δεν γνωρίζουμε. Η ατομική κατάρρευση ενός ολόκληρου κόσμου που πλέον παίρνει διαστάσεις επιδημίας όπως όλα μαρτυρούν γύρω μας οδηγεί σε μια γενικευμένη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Η δραματουργία, έχοντας ως αφετηρία το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια σφαγής», δομείται μέσα από την ιδιαίτερη σκηνική γλώσσα που αναπτύσσει και εξασκεί η συγκεκριμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια. Εναλλασσόμενα στιγμιότυπα, αποσπασματικά ταμπλώ ενός κόσμου που διαρκώς απειλείται από τον μπαμπούλα της συντέλειας, άνθρωποι εγκλωβισμένοι προσπαθούν να ξεφύγουν και καταλήγουν να συνδιαλέγονται με το κενό.
Ο ίδιος ο τίτλος της παράστασης, μαρτυρεί ένα ντόμινο κινήσεων, αφηγήσεων και συναισθημάτων, μια παλλόμενη χορογραφία ομαδικών σχηματισμών. Οσο για το ηχητικό περιβάλλον του έργου, αντλεί το πλούσιο υλικό τους από λησμονημένες ηχογραφήσεις του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, προσδίδοντας νοσταλγικό τόνο και κυνικό σάουντρακ για τη συλλογική κατάρρευση του κόσμου.
Την παράσταση υποδέχεται και στηρίζει το Rēs Ratio Network, ένα δίκτυο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2014, ώστε να ελκύσει δημιουργούς με κοινή αφετηρία την έρευνα στην παραγωγή έργων παραστασιακής τέχνης και σκηνικής γραφής.
Την ιδιαίτερη αυτή χορογραφία του μεγάλου φινάλε, ερμηνεύουν οι Ελένη Βεργέτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ευθύμης Θέου, Ματίνα Περγιουδάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ρίτα Λυτού, Νατάσα Παπανδρέου, Αναστασία Ζαγκλή, Φιντέλ Ταλαμπούκας.
Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Τηλ: 210 3474 312
Παραστάσεις: 16 Οκτωβρίου-15 Νοεμβρίου
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00