Ο Ιωάννης Φάουστ ή Γιόχαν Φάουστ και γνωστότερα Φάουστ (Johann Georg Faust, 1480-1541) ήταν γερμανός μάγος που γεννήθηκε στην πόλη Γκέτλιγκεν (Götlingen) της Βυρτεμβέργης και πέθανε στην πόλη Στάουφεν. Τα σχετικά με τη ζωή του γεγονότα σε λεπτομέρειες φαίνεται να εξαφανίστηκαν μέσα στους θρύλους και στους μύθους που καλύπτονταν ως την αναμόρφωσή τους. Από τα διασωθέντα αποσπάσματα αυτών των γεγονότων διαφαίνεται πως επρόκειτο περί ενός αγύρτη και τυχοδιώκτη που περιόδευε τις διάφορες μεγαλουπόλεις κυρίως της Δυτικής Ευρώπης εμφανίζοντας τον εαυτό του άλλοτε ως γιατρό, άλλοτε ως αστρονόμο και μέγα αστρολόγο ή αλχημιστή.
Αυτά λέει η ιστορία για τον Φάουστ. Για το Faust στην πλατεία Αγίας Ειρήνης μπορεί να μην έχει γράψει ακόμη η ιστορία αλλά έχει ήδη αρχίσει να αφήνει το αποτύπωμά του στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας. Το παλιό τριώροφο της Καλαμιώτου έχει μεταμορφωθεί σε έναν πολυχώρο όπου η μουσική συναντά το θέατρο. Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου οριστικοποιήθηκε και δεν μένει παρά να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμά του.
n Από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα, Opera Chaotique, «Οι μούσες των καταραμένων ζωγράφων»: Τα άτακτα μοντέλα της Μονμάρτρης και οι τραγικοί έρωτες των μποέμ ζωγράφων του Παρισιού εμπνέουν το εκκεντρικό δίδυμο των Tenorman & Voodoo Drummer, οι οποίοι με νέες συνθέσεις και απρόσμενες διασκευές παρουσιάζουν το νέο τους σουρεαλιστικό cabaret show.
n Πέμπτη 8/10, Da Band: Ενα εξαμελές σχήμα upbeat μουσικών που συγκεντρώνει τις ποικίλες μουσικές πορείες και επιρροές του κάθε μέλους σε ένα κεφάτο, χορευτικό, party mood πρόγραμμα δυνατών soul-funk ακουσμάτων.
n Κυριακή 11/10, Black Cotton Doll: Ioanna Tsagari Quartet feat. Takis Paterelis. Εκρηκτικό κοκτέιλ υψηλής μουσικότητας και σαγηνευτικού αισθησιασμού. Η Black Cotton Doll μαζί με τρεις γκουρού του είδους σε μια ονειρική εμφάνιση.
n Δευτέρα 12/10, 1 2 3 Swing, Flashback: Οι 1 2 3 Swing, με ανανεωμένο πρόγραμμα,για πρώτη φορά στο Faust!Το μουσικό γυναικείο τρίο παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κέφι καιvintage αισθητική!
n Τρίτη 13/10, Imitate Your Mother: Ολα ξεκίνησαν στην τροπική ζούγκλα της Κυψέλης, όταν η φράση Imitate Your Mother μυστηριωδώς εμφανίστηκε στον τοίχο του σαλονιού του Χραν.
n Τετάρτη 14/10, Melios Balkana Mama: Τετάρτη 14 Οκτωβρίου τα αγόρια από τα Βαλκάνια με τα «γυαλιστερά» όργανα γιορτάζουν γενέθλια, σβήνουν κεράκια, κόβουν τούρτα και σας προσκαλούν σε ένα πάρτι γενεθλίων χωρίς κανόνες και προγράμματα.
n Πέμπτη 15/10, Ζωρζ Πιλαλί & Soufra Band: Εργον αναρχοφωτόμυστον υπό του ακαδημαϊκού Ζωρζ Πιλαλί και της λογιωτάτης Soufra Band.
n Κυριακή 18/10, Happy Dog Project: H πιο groovy big band της Αθήναςήρθεγια να μείνει. Ακόμη πιο funky και με τις afro/hip-hop παρεμβάσεις του MC Jeff BNC Gonzalez ναμας απογειώνουν!
n Τρίτη 20/10, Hrach Alturian Band: Οι Hrach Alturian Band καταφέρνουν με τη δική τους μοναδική αισθητική όχι μόνο να ζωντανέψουν τα κομμάτια της αληθινής blues εποχής αλλά και να τα διασκευάσουν σε μια πιο ενεργητική και δυναμική πραγματικότητα.
n Τετάρτη 21/10, Esterina: Παρέα με τους μουσικούς θα μας παίξουν τo urban soul παραμύθι «This is a happy story» μαζί με άλλες ιστορίες αγαπημένων τους καλλιτεχνών από παλιές και νεότερες δεκαετίες.
n Πέμπτη 22/10, Über/Tease: Η έμφαση δίνεται στον αισθησιασμό, στην υπερβολή, στα ακροβατικά, στα extreme acts (εδάφους και αέρος) φετιχιστικών αποχρώσεων και ερωτικού ύφους.
n Κυριακή 25/10, Human Touch: Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.
n Τετάρτη 28/10, Sugahspank! & The Swing Shoes: Μια συνεργασία που κρατάει πέντε χρόνια, στην πιο παραγωγική της φάση, ανακατεύει αβίαστα και αυθεντικά μαύρες μουσικές, swing και παραδοσιακά στο blender.
n Πέμπτη 29/10, Los Dos Ο Mas: Reggae, ska, latin, world musicαπό τουςLos Dos o Mas, που επιστρέφουν ανανεωμένοι για ένα εκρηκτικό και κεφάτο live!
n Θεατρική σκηνή: «Ο θάνατος και ο αγρότης» του Johannes von Tepl
«Ο θάνατος και ο αγρότης», μαύρο ακαθόριστο θεατρικό είδος. Συγγραφέας: Johannes von Tepl. Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη και Αλέκος Συσσοβίτης. Συμμετέχουν: Τασία Σοφιανίδου, Νίκος Μαυράκης. Σκηνοθεσία – δραματουργία:Ρούλα Πατεράκη. Μετάφραση: Αντώνης Πέρης. Σκηνικά – κοστούμια:Εύα Νάθενα. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00.

info:

Καλαμιώτου 11, τηλ. 210 3234.095, www.faust.grinfo@faust.gr, fb: Faust Bar-Theatre-Arts