Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των Απολλώνειων Βραβείων ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επιλέχτηκε και βραβεύθηκε για την συνολική προσφορά του στη τέχνη και τον πολιτισμό. H βράβευση, που έγινε την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Φάληρο είχε μια ιδιαιτερότητα, αφού παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον επίσης σκηνοθέτη Γιώργο Δαουλάρη και επί σειρά ετών συνεργάτη του, ο σκηνοθέτης του «Ελ Γκρέκο» και του «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» αφιέρωσε και αντιδώρησε το βραβείο στον παλαιό συνεργάτη του που μόλις του το είχε παραδώσει.

«Είναι σπάνιο στις μέρες μας να συναντάς καλούς ανθρώπους» είπε ο Γ. Σμαραγδής. «Ένα φωτεινό παράδειγμα καλοσύνης, ευγένειας και δοτικότητας είναι ο Γιώργος Δαουλάρης, ο άνθρωπος που μου παρέδωσε πριν λίγο το σημερινό βραβείο. Σε αυτόν τον άνθρωπο με το σπάνιο ήθος που αξίζει να είναι δίπλα σου θα χαρίσω και θα αφιερώσω απόψε το εξαιρετικής τιμής για μένα Απολλώνειο βραβείο.»
Η σπάνια για τις μέρες μας χειρονομία του Γιάννη Σμαραγδή, έκανε αίσθηση. Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκαν από τον χώρο της Επιστήμης, ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Δημήτρης Παναγόπουλος, από τον χώρο του Πολιτισμού ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης, ενώ από τον χώρο του Αθλητισμού ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, η Ολυμπιονίκης Χρυσοπηγή Δεβετζή, η πολίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη, κ.α.