Διασκευή του ραδιοφωνικού έργου του Μάικ Μπάρτλετ «Love Contract» (Ερωτικό συμβόλαιο) το «Contractions» στην (συστολές) Μ. Βρετανία έχει αποκτήσει φήμη για την ιδιαιτερότητά του στην σχεδόν «χειρουργική» περιγραφή της διαδικασίας της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης: τοποθετείται στο κοντινό μέλλον, στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας όπου εργάζονται μια έμπειρη μάνατζερ και η νέα, φέρελπις υπάλληλός της. Αν και το περιβάλλον δείχνει μάλλον φιλικό, με ζητούμενα την «ασφάλεια» και τη «δικαιοσύνη», η αλήθεια κάτω από την επιφάνεια είνια διαφορετική. Κάποιες έννοιες μετακινούνται ανεπαισθήτως και οδηγούν στον εφιάλτη. Δικαίωμα, ελευθερία, επιλογή.
Το «Contractions» είναι επίσης το έργο που επέλεξε να ανεβάσει ως σκηνοθέτρια η Πέμη Ζούνη στη νέα θεατρική σεζόν. Με την υπογραφή του Χρήστου Νικολόπουλου στην μετάφραση και συντελεστές όπως την Ιωάννα Τιμοθεάδου (σκηνικά – κοστούμια) και τον Κωνσταντίνο Παγιάτη (μουσική) το έργο θα ανεβεί στην Κεντρική Σκηνή του Αλκμήνη, με τις Αγγελική Παρδαλίδου και Αναστασία Χαριτίδου στους δύο προαναφερθέντες ρόλους.
Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.
Το 70λέπτο σε διάρκεια έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court του Λονδίνου τη σεζόν 2008-09. Συνάντησε επιτυχία, ανάλογη με του συγγραφέα του. Ο Μπάρτλετ έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το βραβείο Old Vic New Voices και το Writer’s Guild Tinniswood and Imison και έχει επίσης προταθεί για το σύνολο του έργου του για Bafta.
Ηγετική φυσιογνωμία του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου ο συγγραφέας έγραψε το θεατρικό του ραδιοφώνου το 2008, μόλις 28 χρονών και την ίδια χρονιά έκανε την θεατρική διασκευή. Το ερώτημα που τον απασχολούσε: «Τι κοινωνία κυοφορούμε;». Στη χώρα μας ο Μπάρτλετ είναι κυρίως γνωστός από τα έργα του «Cock» και «Bull» ενώ έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας, καθώς επίσης μεταφράζονται και παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο.
Πληροφορίες
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα 210 3428650
Γενική είσοδος: 10, φοιτητές – άνεργοι 8 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ.