Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, τη Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, κέρδισε η ταινία «Ντεγκραντέ» των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ, «μία ταινία πολιτικών αποχρώσεων, που προσεγγίζει το θέμα της εύστοχα και με έντονη κριτική διάθεση. Η πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά δημιούργησε μία ξεχωριστή θεατρική ατμόσφαιρα και εγκλώβισε τον θεατή στο μικρόκοσμό της», όπως σχολίασε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Βενετία Δεδεμάδη. Η τελετή απονομής βραβείων έγινε στον κινηματογράφο Ιντεαλ και την απονομή ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ, που εφέτος βραβεύθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών κέρδισε ηΑλαντέ Καβαϊτέ για την ταινία «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου», για τη «φρέσκια σκηνοθετική ματιά και τη δημιουργία ενός ρομαντικού κινηματογραφικού κόσμου αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα επι μέρους τεχνικά μέσα», σύμφωνα με την επιτροπή, ενώ τo βραβείο Σεναρίου δόθηκε στονΜαρκ Νούναν για την ταινία «Είσαι και Άσχημος», για τη «διεισδυτική ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σκιαγράφηση πολυδιάστατων χαρακτήρων που διατήρησε ισορροπία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, μέσα από έξυπνους διαλόγους και νατουραλιστικό ύφος». O Νούναν ήταν παρόν στην τελετή λήξης και με το σύντομο λόγο του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη ταινία του να γυριστεί στην Ελλάδα.
Η κριτική επιτροπή του τμήματος απένειμε επιλέον και μία ειδική μνεία γυναικείας ερμηνείαςγια την Βερόνικα Λίνας, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η Κυρία των Σκύλων» των Λάουρα Σιταρέλα, Βερόνικα Λίνας, « για το εξαιρετικό, ερμηνευτικό πορτρέτο που κινήθηκεπέρα από τα συμβατικά μέσα».

Το βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία «Ο Λαβύρινθος της Σιωπής» του Τζούλιο Ρικιαρέλι, μία συγκλονιστική ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα για την πρώτη δίκη εγκληματιών πολέμου που έγινε από Γερμανούς. Ο πρόεδρος της επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος Μουσική & Φιλμ, κ. Ολιβιέ Τερί-Λαπινί, ο οποίοςανακοίνωσε ότι τη Χρυσή Αθηνά του τμήματος κερδίζει η ταινία «Τζάκο Παστόριους» των Πολ Μάρσαντ και Στίβεν Κιζάκ, για τον θρυλικό Τζάκο Παστόριους που άλλαξε την πορεία της μοντέρνας μουσικής επαναπροσδιορίζοντας τον ήχο και τον ρόλο του ηλεκτρικού μπάσου.

Ο σκηνοθέτης Πολ Μάρσαντ και ο παραγωγός Ρόμπερτ Τρουχίγιο (γνωστός στο μουσικόφιλο κοινό από τους Mettalica) έστειλαν βιντεοσκοπημένο μήνυμα από το Λος Άντζελες, ευχαριστώντας την επιτροπή, το Φεστιβάλ αλλά και την οικογένεια του Παστόριους για την πολύτιμη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ.