Οταν μια παράσταση είναι ενδιαφέρουσα, έχει αποσπάσει θετικά τουλάχιστον σχόλια και πολύ περισσότερο κάνει τον θεατή να αισθανθεί όμορφα κατά την παρακολούθησή της, όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά ενίοτε «επιβάλλεται» να επαναληφθεί. Το μιούζικαλ «Kiss Me, Kate», παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Από απόψε και για τέσσερις ακόμη παραστάσεις ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο Γιώργος Πέτρου παρουσιάζει την ενορχήστρωση του Ρόμπερτ Ράσελ Μπένετ από το 1948. Μαζί με τον Πάρι Μέξη δημιούργησαν έναν κόσμο που ζει, ανασαίνει και χορεύει μπρος και πίσω από τη θεατρική σκηνή και κινείται με ευκολία ανάμεσα στην όπερα, στην οπερέτα, στο μπαλέτο, στην τζαζ, στον συμφωνικό ήχο αλλά και στην αβανγκάρντ της δεκαετίας του 1940 κλείνοντας το μάτι στον Στραβίνσκι. Υπό την καθοδήγηση του Τζον Τοντ (χορογραφίες) η Καμεράτα δίνει στους ηθοποιούς τον ρυθμό του αμερικανικού μιούζικαλ για να κινηθούν ανάμεσα στους δύο κόσμους που έπλασε με τα σκηνικά της η Αλεξία Θεοδωράκη, ένα σύγχρονο, funky backstage και μια νοσταλγική Ιταλία του 1950 στη θέση της σαιξπηρικής Πάδοβας. Αλλωστε το «Kiss me, Kate» βασίζεται στο «Ημέρωμα της στρίγκλας» του Σαίξπηρ. Η Καιτούλα, ο Πετρούκιος, η Μπιάνκα και ο Λουκέντιος του Σαίξπηρ, η Lilly Vanessi, ο Fred Graham, η Lois Lane και ο Bill Calhoun του Cole Porte ζωντανεύουν από δοκιμασμένους για το ταλέντο τους και πολύ αγαπητούς στο κοινό ηθοποιούς και τραγουδιστές: Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Χάρης Ρώμας, Κώστας Βουτσάς, Ιάσονας Μανδηλάς, Παύλος Μαρόπουλος, Δημήτρης Ναλμπάντης.
Οσον αφορά την υπόθεση του μιούζικαλ, δύο ηθοποιοί-σταρ, πρώην σύζυγοι, συναντώνται ξανά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν την Κατερίνα και τον Πετρούκιο σε μια νέα μουσική εκδοχή της «Στρίγκλας που έγινε αρνάκι» του Σαίξπηρ. Η ανυπότακτη σταρ και ο εγωκεντρικός αλλά χαριτωμένος πρώην σύζυγος ακροβατούν στα όρια των αντοχών τους, φλερτάρουν, ερωτεύονται και παραδίδονται στην τρέλα του έρωτα. Γύρω τους μια τραγουδίστρια του καμπαρέ, ένας τζογαδόρος χορευτής, δύο γκάνγκστερ παλιάς κοπής, ένας ναύαρχος και ένας χορός παρεξηγήσεων και κοινωνικών στερεοτύπων που αποδομούνται και ξανασυστήνονται.
Το «Κiss me, Kate» τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Tony που δόθηκε ποτέ σε μιούζικαλ και ως σήμερα αποτελεί το μοναδικό μιούζικαλ του Πόρτερ που έδωσε περισσότερες από 1.000 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1948.
Παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 4, 7, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου. Οι στίχοι και η μουσική είναι του Cole Porter, η μουσική διεύθυνση των Γιώργου Πέτρου στις 4, 7, 10/10 και Νίκου Λαάρη στις 9, 11/10, η σκηνοθεσία και η μετάφραση των Πάρι Μέξη – Γιώργου Πέτρου, οι χορογραφίες του John Todd, τα σκηνικά των Πάρι Μέξη – Αλεξίας Θεοδωράκη και τα κοστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ