Πρέσβεις και διπλωμάτες απαθανάτισαν την χώρα μας και επέλεξαν να αποκαλύψουν στο κοινό τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της φωτογραφικής πορείας τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, παρουσιάζοντας την Ελλάδα, τα τοπία και τη ζωή της μέσα από τα δικά τους μάτια. Οι φωτογραφίες τους παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση «Η Ελλάδα μέσα από το διπλωματικό φακό» την οποία διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από 2 έως 11 Οκτωβρίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Πρεσβειών του Βελγίου, της Κροατίας, της Σλοβακίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Ρωσίας και της Ελβετίας και με τη συνεργασία του περιοδικού Greek Diplomatic Life και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού.

Μέσα από την έκθεση οι ξένοι διπλωμάτες στην Ελλάδα μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες από την ελληνική πραγματικότητα, και μέσα από το πολυπολιτισμικό τους υπόβαθρο, παρουσιάζουν την όψη της σύγχρονης Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας, ιδωμένη από τη προσωπική τους ματιά.

Η έκθεση αποτέλεσε ένα ταξίδι εξερεύνησης για όλους τους συμμετέχοντες που αποδίδουν μέσα από τις φωτογραφίες τους φόρο τιμής σε μια χώρα όπου συνυπάρχουν ο μύθος με την πραγματικότητα, η πολυπολιτισμικότητα με τη συλλογική ταυτότητα, η παράδοση με τη σύγχρονη ζωή, ενώ στόχος της είναι να καθιερωθεί ως μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και το διπλωματικό σώμα προσκαλώντας τους επισκέπτες να δουν πέρα από τα στερεότυπα, που συνήθως συνοδεύουν την αντίληψη για τους διπλωμάτες και τη διπλωματική ζωή.

Πού και πότε

Πού: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, Στάση Μετρό: Κεραμεικός)

Διάρκεια έκθεσης: 2-11 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-14.00

Είσοδος ελεύθερη.