Οκτώβριος και οι μουσικές σκηνές, η μία μετά την άλλη, φορούν τα καλά τους και ετοιμάζονται να υποδεχθούν μουσικούς, συγκροτήματα, τραγουδιστές και φυσικά το κοινό, σε μια εν πολλοίς «ιδιαίτερη» σεζόν. Ιδιαίτερη στον βαθμό που το οικονομικό – πολιτικό πλαίσιο δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και τα προγράμματα, τους δημιουργούς αλλά και τους ιδιοκτήτες των σκηνών. Στόχος των τελευταίων, ο περιορισμός όσο το δυνατόν του ρίσκου. Σταθερός βηματισμός, «σίγουρα» (όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) προγράμματα και άντε να περάσει και αυτός ο χειμώνας.
Σταυρός του Νότου και Ρυθμός Stage, δύο σκηνές που επιμένουν με εναλλασσόμενο πρόγραμμα, συναυλίες που δεν παρουσιάζονται μόνο Παρασκευή και Σάββατο αλλά και τις καθημερινές, είναι έτοιμες και μας προσκαλούν με αιχμή του δόρατος την ελληνική μουσική και το τραγούδι.
Στην κεντρική σκηνή του Σταυρού στις 3, 10 και 17 Οκτωβρίου, για τρεις μόνο παραστάσεις εμφανίζεται ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Φέρνει επί σκηνής τις μουσικές, τα στιχάκια και την αγάπη του σε ένα πρόγραμμα όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Στον ίδιο χώρο από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή ξανανταμώνουν η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Λιζέτα Καλημέρη. Θα μας τραγουδήσουν όλα αυτά που χρόνια τώρα τις έχουν μαγέψει σε ένα ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε. Η προσωπική δισκογραφία και των δύο καλλιτεχνών συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από την ελληνική δισκογραφία που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του. Στην παρέα τους θα βρίσκεται η τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου, ο ερμηνευτής Οδυσσέας Μαυρομάτης, μια ομάδα νέων μουσικών και ο Πάνος Παπαΐωάννου στο τραγούδι «Τα μεροκάματα».
Στο κλαμπ του Σταυρού του Νότου, από την Πέμπτη 8/10 και κάθε Πέμπτη θα εμφανίζεται ο Λεωνίδας Μπαλάφας, στις 10, 17 και 24/10 ο Αλέξανδρος Μπελιές, η Salina παρουσιάζει τον «Μυστικό δείπνο» της στις 11/10, η Γεωργία Νταγάκη μας περιμένει στις 14 και 21/10, Βασιλική Καρακώστα και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στις 18, 25/10, ενώ τις Κυριακές του Νοεμβρίου (8, 15, 22, 29/11) εμφανίζονται οι Χρήστος Νινιός, Πάνος Παπαϊωάννου, Χρυσόστομος Καραντωνίου και μαζί με προσκεκλημένους-έκπληξη παρουσιάζουν τις παραστάσεις με τίτλο «Τις Κυριακές από νωρίς…». Τέλος, στην τρίτη σκηνή του Σταυρού του Νότου, το Plus, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τους Gadjo Dilo (10, 17/10), Ελλη Πασπαλά και Vassilikos στις 24, 31/10 και στις 7 Νοεμβρίου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα του Ρυθμού Stage τον Οκτώβριο. Στις 3 και 10 του μήνα εμφανίζεται η Ελένη Δήμου σε ένα πρόγραμμα που έχει τον τίτλο «Από το χθες στο σήμερα», στις 8 και 15/10 εμφανίζονται η Ξένια Ροδοθεάτου και ο Νίκος Βενετάκης και ένας νέος δημιουργός, ο Αποστόλης Αρμάγος. Στις 14/10 ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τον «Μυστικό έρωτα» και στις 16 και 23 Οκτωβρίου η Θεοδοσία Τσάτσου παρουσιάζει τις soul, funk, blues και rock δημιουργίες της με τη μοναδική της σκηνική παρουσία.
Τέλος, στον Ρυθμό Stage τις δύο πρώτες Δευτέρες του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 2 και 9/11 o Γιώργος Δημητριάδης με τους Μικρούς Ηρωες παρουσιάζει δύο εφ’ όλης της ύλης συναυλίες. Την πρώτη Δευτέρα καλεσμένοι είναι οι Νίκος Ζιώγαλας, Μιχάλης Κεχαγιάς, Δημήτρης Κοργιαλάς, Λεωνίδας Μαράντης, Θοδωρής Μαραντίνης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Τζώρτζια, και την επόμενη οι Δραμαμίνη, Κατερίνα Κυρμιζή, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη και Nalyssa Green.

info:

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9750.060 και www.rythmosstage.gr

Σταυρός του Νότου
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9226.975 και www.stn.gr

HeliosPlus