Αν και τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Η κόρη του Ρέμπραντ» τελείωσαν το καλοκαίρι του 2014, η ημερομηνία πρώτης προβολής της στις αίθουσες έκλεισε για τις 10 Δεκεμβρίου σε διανομή Σπέντζος Φιλμ.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Το ιδιαίτερο χιούμορ που κάνει τόσο ξεχωριστές (μα και απολαυστικές) ταινίες του Παναγιωτόπουλου όπως οι «Αυτή η νύχτα μένει», «Beutiful people» και «Τα οπωροφόρα της Αθήνας» είναι πάντα ευπρόσδεκτο_ αν και η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται πάντοτε αντιληπτό από όλους.
Η «Κόρη του Ρέμπραντ» πάντως, φέρεται ως μια κωμική και ταυτοχρόνως μυστηριώδης ταινία _είναι η 17η του Παναγιωτόπουλου_ στην οποία ο σκηνοθέτης προσεγγίζει για μια ακόμη φορά αγαπημένα θέματα του: φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων, το μπλέξιμο του λογικού με το παράλογο….
Η υπόθεσή της κρύβει και ένα μυστήριο που αφορά την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα. Όλη η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής νυχτερινής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας.
Ηθοποιοί όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Χρήστος Λούλης, η Δήμητρα Ματσούκα και η Δούκισσα Νομικού κρατούν τους μοιρασμένους ρόλους.