Η ανασκαφή στην Αμφίπολη, που τόσο ενδιαφέρον προκάλεσε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του κοινού με την αποψινή ομιλία της υπεύθυνης αρχαιολόγου κυρίας Κατερίνας Περιστέρη. Θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνεται την Τετάρτη (18:00) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014».
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, θα παρουσιαστεί η ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά Αμφίπολης καθώς και η γεωφυσική και γεωλογική έρευνα στον τύμβο.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο http://www.auth.gr/video/19293 και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή Περικλή Μήτκα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας θα παρουσιάσει τα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά».
Ακολούθως, το «Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική έρευνα 2012-2014» θα εκθέσει στο κοινό η αρχαιολόγος, ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κυρία Κατερίνα Περιστέρη.
Τη συζήτηση συντονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό.