Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια λειτουργίας σταματά η λειτουργία του πολυκινηματογράφου ODEON Kosmopolis. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας ODEON «η ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου της Κηφισίας 73 στο Μαρούσι, η οποία διέθετε μέχρι σήμερα το χώρο προς μίσθωση, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη χρήση του ακινήτου. Ως εκ του τούτου γίνεται επιτακτική η παύση της λειτουργίας του πολυκινηματογράφου για την αλλαγή εκμετάλλευσης του χώρου.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνει πολυκινηματογράφος της περιοχής του Αμαρουσίου. Πριν από μερικά χρόνια έπαψε να λειτουργεί το πρώτο multiplex της Αθήνας, το Village Μαρούσι, στην απέναντι πλευρά της λεωφ. Κηφισίας, στο ίδιο περίπου ύψος με το Kosmopolis
Είναι πολύ κρίμα πάντως, διότι οι κινηματογραφικές αίθουσες του ODEON Kosmopolis έχουν μέχρι σήμερα χαρίσει στέγη σε πολλές και εκλεκτές ταινίες απ’ όλο τον πλανήτη. Παραπάνω από 5,000,000 είσοδοι είχαν σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στο ODEON Kosmopolis, χώρο που έδινε πάντα σημασία στην άριστη εξυπηρέτηση των αναγκών του θεατή_ τόσο από αισθητικής πλευράς, όσο και τεχνολογικής αρτιότητας αιθουσών και εξοπλισμού.
Στην ανακοίνωσή της η ΟDEON καταλήγει με έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό προς τον αγαπημένο κινηματογράφο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την μεταφορά της δράσης της στις υπόλοιπες αίθουσες ODEON που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας: ODEON STARCITY, ODEON ΟΠΕΡΑ, EMBASSY NOVACINEMA ODEON, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – στην Αθήνα, ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – στη Θεσσαλονίκη, ODEON TALOS PLAZA – στην Κρήτη, ODEON KOSMOPOLIS – στην Κομοτηνή, ODEON PARALIMNIO – στα Ιωάννινα, ODEON ΞΑΝΘΗ – στην Ξάνθη.