Αποστολή

Πανικός. Φωτογράφοι να πετούν σαν σίφουνες από μπροστά σου ουρλιάζοντας «περμέσο», «περμέσο» για να περάσουν. Ουρλιαχτά στους διαδρόμους και στο σημείο των φωτογραφήσεων. Μια ατελείωτη ουρά έξω από την αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Καζινό. Οι άνθρωποι που περίμεναν υπομονετικά ήξεραν ότι ήταν αδύνατον να μπουν αλλά δεν έφευγαν. Μια μούρλια στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας «Black mass» ή οποία συν τοις άλλοις καθυστέρησε μισή ώρα. Ο λόγος ήταν ένας: Τζόνι Ντεπ.

Ο αμερικανός ηθοποιός που τον περασμένο Ιούνιο έκλεισε τα 52 ήταν για μια ακόμη φορά η μεγάλη ατραξιόν ενός φεστιβάλ που έχει τιμήσει αρκετές φορές στην καριέρα του. Ο Ντεπ είναι ένας άνθρωπος απλός και προσγειωμένος. Σε ερώτηση σχετική με τους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους είχαν κατασκηνώσει από τις 6 το πρωί της παρασκευής για να τον δουν, είπε «είναι το αφεντικό μου. Γιατ΄θ αυτοί επιλέγουν να πληρώσουν για να με δουν να τους διασκεδάζω. Αρα ευχαριστώ τα αφεντικά μου.»

Αυτη την φορά ο Ντεπ ήρθε στο Λίντο για την προώθηση της τελευταίας ταινίας του, «Black mass», όπου εμφανίζεται εντελώς μεταμορφωμένος ενώ υποδύεται τον ιρλανδικής καταγωγής γκάνγκστερ της Βοστόνης Τζίμι «Γουάιτι» Μπάλτζερ που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας δις ισόβια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το «Black mass» που σκηνοθέτησε ο Σκοτ Κούπερ αναφέρεται στην περίοδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ως τα μέσα της αμεσως επόμενης όταν ο Μπάλτζερ συνεργαστηκε κρυφά με το FBI και συγκεκριμένα με έναν φίλο του από την παιδική ηλικία (Τζόελ Ετζερτον) προκειμένου να κατασταλεί η ιταλική μαφία της πόλης. Αυτό βεβαίως σήμανε ελευθερία κινήσεων για τον ίδιο, άρα την δική του κυριαρχία, αφού μέσω του φίλου του το FBI έκανε τα στραβά μάτια για κάθε παράνομη δραστηριότητά του.

«Οταν υποδύομαι έναν ήρωα δεν μπορώ να σκέφτομαι αν είναι ή όχι κακός, γιατί ποιός άνθρωπος σηκώνεται το πρωί και λέει στον καθρέφτη σήμερα θα σκοτώσω κάποιον;» είπε ο Ντεπ όταν ρωτήθηκε αν έψαξε στον εαυτό του να βρει σημάδια κακίας για να παίξει τον Γουάιτι Μπάλτζερ. «Αυτή ήταν η γλώσσα της πιάτσας του Μπάλτζερ αυτή την γλώσσα οφείλω, ως ηθοποιός να ακολουθήσω.»

Οσο για την κακή πλευρά του εαυτού του, ο Ντεπ είπε ότι την έχει βρει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την έχει αποδεχτεί. «Είμαστε παλιόφιλοι με τον κακό εαυτό μου.»

Πάντως ο Τζόι Ντεπ προσπάθησε να συναντήσει τον Γουάιτι Μπαλτζερ στην φυλακή αλλά όπως το περίμενε αυτό δεν κατέστη εφικτό διότι ο δεύτερος δεν θέλησε να μιλήσει. «Οταν υποδύεσαι ένα αληθινό πρόσωπο, ζωντανό ή πεθαμένο δεν έχει και τόση σημασία, έχεις μια δόση ευθύνης απέναντί του» είπε ο Ντεπ. «Οφείλεις να πλησιάσεις την αλήθεια όσο καλύτερα μπορείς. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του για τον οποιονδήποτε, άρα είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες. Μπορείς όμως να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου λέγοντάς του ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε να κάνει.»

Το «Black mass» θα παιχτεί στην Ελλάδα σε διανομή tanweer