Κάθε πράγμα στον καιρό του και οι συναυλίες επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ. Ο Αύγουστος, όπως συμβαίνει παραδοσιακά, είχε σιγήσει και τώρα από 1ης Σεπτεμβρίου και μετά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και οι θεατές στις κερκίδες. Πλούσιος συναυλιακά ο Σεπτέμβριος έρχεται να ολοκληρώσει την καλοκαιρινή σεζόν σε συναυλίες τόσο στην Αθήνα όσο και στους όμορους δήμους προτού παραλάβουν τη σκυτάλη οι μουσικές σκηνές και τα κλαμπ. Συναυλίες που σκοπεύουν να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις και από ‘κεί και πέρα ο λόγος ανήκει στο κοινό. Σταχυολογούμε τι θα δούμε και θα ακούσουμε τις προσεχείς ημέρες.
«Παρών» φωνάζει ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή», στις 7 ακολουθεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τις Φτερωτές Κιθάρες και το «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης», στις 9 τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ και στις 11 είναι η σειρά της Δήμητρας Γαλάνη. Μαζί της η Γιώτα Νέγκα.
Στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου ο Κήπος του Μεγάρου γεμίζει χρώματα και αρώματα. Εμφανίζεται η νέα γενιά της ελληνικής μουσικής σκηνής που έχει στόχο να μας προσκαλέσει σε ένα ξέφρενο πάρτι. Την πρώτη ημέρα στη σκηνή ανεβαίνει η Μαριέττα Φαφούτη (opening act: Angelica Dusk), στις 14 η Μαρίζα Ρίζου με την μπάντα της και στις 15 στο πλαίσιο του Jumping fish night εμφανίζονται οι Locomondo, Πέννυ Μπαλτατζή, George Gaudy & SUN. Οι βραδιές στο Μέγαρο συνεχίζονται με τη «Νυχτερινή εξομολόγηση» της Ντόρας Μπακοπούλου στις 16/9, με Αλκίνοο Ιωαννίδη στις 18/9, με Γιώργο Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Ρίτα Αντωνοπούλου στις 23/9, με Πάνο Μουζουράκη στις 25/9 και με Δημήτρη Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα στις 28/9.
Ενδιαφέρουσες και οι συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Φωτεινή Βελεσιώτου (2/9), Σωκράτης Μάλαμας (3/9), Παύλος Παυλίδης (4/9), Χαΐνηδες (9/9), Διάφανα Κρίνα, Γιάννης Αγγελάκας, Last Drive, Αλκίνοος Ιωαννίδης ενώνονται σε μια συναυλία για τον Θάνο Ανεστόπουλο (10/9), Γιάννης Χαρούλης (14/9) και οι βραδιές ολοκληρώνονται με τον «Μπάσταρδο γιο» Φοίβο Δεληβοριά στις 22 Σεπτεμβρίου.
Πόσο απέχει η Αθήνα από το Μπουένος Αϊρες; Μια ανάσα αν μετρήσουμε την απόσταση με μουσική ή τέσσερα χορευτικά βήματα αν ακολουθήσουμε τους ρυθμούς του τάνγκο. Ο Μάριος Φραγκούλης παρουσιάζει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς τη μουσική παράσταση «Αθήνα – Μπουένος Αϊρες». Συνταξιδιώτες του το quinteto TANGartO.
ι Πειραιώτες και όχι μόνο μπορούν να απολαύσουν στο Βεάκειο στις 3 Σεπτεμβρίου τον Παντελή Θαλασσινό με το συγκρότημά του, σε μια επιλογή τραγουδιών από το σύνολο του ρεπερτορίου του, ενώ στον ίδιο χώρο ακολουθεί ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 5 Σεπτεμβρίου. Στις 6 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται η Αρλέτα με τους φίλους της και στις 12 ο Μίμης Πλέσσας με τον Δάκη.
Στις 5 Σεπτεμβρίου η Ελευθερία Αρβανιτάκη προσκαλεί τους φίλους της στη συναυλία της στο Θέατρο Βράχων. Γιορτάζει το νέο της άλμπουμ «9+1 ιστορίες» και καλεί όλους τους φίλους της συνθέτεςεπί σκηνής. Μαζί της οι Στάθης Δρογώσης, Θέμης Καραμουρατίδης, Νίκος Ξυδάκης και Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο Κώστας Λειβαδάς, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, εφέτος γιορτάζει τη γλυκιά «ενηλικίωσή» του αφού συμπληρώνει «18 χρόνια στον δρόμο», τόσο στη σκηνή όσο και στη δισκογραφία. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα τα γιορτάσει μαζί μας στο Αλσος Βεΐκου με καλεσμένες τις Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου και Βίκυ Καρατζόγλου και με άλλες εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζει η ημερομηνία της παράστασης.
Σημειώστε επίσης τις συναυλίες των Γιάννη Μαρκόπουλου (8/9) και Νότη Μαυρουδή (16/9) στο Ηρώδειο. Ο πρώτος παρουσιάζει τα έργα «Χρονικό» και «Εντεύθεν» και ο δεύτερος γιορτάζει τα 50 του χρόνια στη μουσική.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ