Σε χαμηλούς τόνους -σε αντίθεση με την ανταλλαγή επιστολών και δηλώσεων μεταξύ του αποχωρήσαντα καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Βούρου και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, που προηγήθηκαν- η νεοδιορισθείσα διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) προχώρησε σε δηλώσεις με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους.

«Εκφράζοντας τη βούληση του νέου ΔΣ, δεσμεύομαι πως θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την εύρυθμη λειτουργία του Θεάτρου, σε αγαστή συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ασκώντας αμερόληπτη χρηστή διοίκηση και δείχνοντας απόλυτο σεβασμό για το δημόσιο χρήμα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε το ΚΘΒΕ, να το ανασυγκροτήσουμε και να του εμφυσήσουμε μια νέα δημιουργική πνοή» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο νέος πρόεδρος, Άρης Στυλιανού.

Ο ίδιος υπενθύμισε την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για την κοινωνία, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΘΒΕ -με κυρίαρχο το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας και των συσσωρευμένων χρεών.

«Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη» χαρακτηρίζει στη δική του ανακοίνωση την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΚΘΒΕ ο Γιάννης Αναστασάκης, υπογραμμίζοντας: «Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ άμεσα στα καθήκοντά μου, και να βρεθούν λύσεις, ώστε το θέατρο να συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ τον κ. Βούρο για την υποδοχή και την πρώτη ενημέρωση.»

Στο μεταξύ, η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η δεύτερη κρατική σκηνή έγινε η αιτία για μια ακόμη ματαίωση προγραμματισμένης παράστασης -της Ιφιγένειας στη χώρα των Ταύρων, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Παπάγου.

«Με αίσθημα ευθύνης, η νέα Διοίκηση του ΚΘΒΕ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το υπόλοιπο πρόγραμμα περιοδείας της παραγωγής, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΚΘΒΕ.