Διάσημοι ερμηνευτές καταφθάνουν για να ερμηνεύσουν μελωδίες διαχρονικές σε έναν μαγευτικό τόπο: το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου παρουσιάζει «την κλασική μουσική όπως δεν την έχετε φανταστεί».
Πρεμιέρα λοιπόν για μια ξεχωριστή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Αυγούστου στον Μόλυβο της Λέσβου. Εφετινό θέμα της οι «Μεταμορφώσεις». Ιδρύτριες και καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ είναι οι ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, συνιδρυτής και αρωγός του ο νεαρός επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Λέσβο Δημήτρης Τρύφων.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο γερμανός κλαρινετίστας Σεμπάστιαν Μαντς, η αμερικανίδα βιολονίστρια Κάρολαϊν Γκούλντινγκ, ο γερμανός βιολοντσελίστας Μπένεντικτ Κλέκνερ, ο βρετανός διευθυντής ορχήστρας Τζουλζ Γκέιλ, η γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, ο διεθνής μας σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες με σημαντικές σταδιοδρομίες.
Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο πανέμορφο κάστρο αλλά και σε γραφικά σημεία-έκπληξη του οικισμού. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Κατά τις καλλιτεχνικές διευθύντριες της διοργάνωσης «οι «Μεταμορφώσεις» δεν είναι μόνο το μουσικό θέμα του Φεστιβάλ, αλλά και ο στόχος του.
Επιλέξαμε έργα στα οποία είτε ο συνθέτης είτε η ίδια η σύνθεση βιώνουν ένα είδος μεταμόρφωσης (π.χ. «Μεταμορφώσεις» του Στράους, «Από τη ζωή μου» του Σμέτανα, «Τέταρτη συμφωνία» του Μάλερ). Αυτά τα κομμάτια μάς επιτρέπουν μια κλεφτή ματιά στις σκέψεις και στα συναισθήματα του συνθέτη και μας δείχνουν διαφορετικά μονοπάτια που μπορούμε να επιλέξουμε.
Επιπλέον, το ρεπερτόριο και οι τίτλοι των τεσσάρων μας συναυλιών αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια μεταμόρφωσης μέσα στη ζωή. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ επιδιώκουμε η μεταμόρφωση να συμβεί μέσα από τη μουσική σε πολλά επίπεδα.
Ο Μόλυβος μεταμορφώνεται μέσα από το Φεστιβάλ σε τόπο κλασικής μουσικής, ο καλλιτέχνης μεταμορφώνεται μέσα από τη μοναδική ομορφιά του Μολύβου, ο ακροατής μεταμορφώνεται και αντλεί έμπνευση μέσα από τη μουσική που παρουσιάζεται με μια φρέσκια προσέγγιση».
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αξιοποιώντας τη διαχρονική σαγήνη του Μολύβου προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς την εμπειρία της κλασικής μουσικής σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το Φεστιβάλ είναι έμπρακτη απόδειξη πως η μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους, κοινό και μουσικούς, από όλον τον κόσμο. Πολύτιμος συνεργάτης της διοργάνωσης είναι ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου «The Other Aegean».
Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα:

HeliosPlus