Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, ο μεγάλος λαϊκός στιχουργόςΚώστας Βίρβος. Ήταν 88 ετών.

Τον τελευταίο χρόνο ήταν διασωληνωμένος στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας και βαρύτατο εγκεφαλικό.

Η παρακαταθήκη του είναι σπουδαία για το ελληνικό τραγούδι, με εκατοντάδες επιτυχίες σε όλο το εύρος και το φάσμα των ειδών.

Συνεργάστηκε με τον αφρό των συνθετών σχεδόν όλων των γενεών ενώ οι μεγαλύτεροι έλληνες τραγουδιστές ερμήνευσαν κομμάτια του.

Ο Κώστας Βίρβος Γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950.

Έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.

Το πρώτο του τραγούδι που κυκλοφόρησε με το όνομά του ήταν τοΝα το βρεις από άλλη(1948), σε μουσική Απόστολου Καλδάρα με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Από τότε ακολούθησαν μεγάλες στιγμές:Το καράβι, Το κουρασμένο βήμα σου, Μια παλιά ιστορία, Της γερακίνας γιος, Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμηκ.ά.

Πέρασε και στους ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών:Καταχνιάσε μουσική Χρήστου Λεοντή,Θεσσαλικός κύκλοςσε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου,Θάλασσα, πικροθάλασσασε μουσική Μίμη Πλέσσα,Α-Ωσε μουσική Γρηγόρη Μπιθικώτση κ.ά.

Όταν πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας του Κώστα Βίρβου, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως ένα από τα μεγάλα κλαριά στο δέντρο της ελληνικής μουσικής τον είχε παρομοιάσει ο Μίκης Θεοδωράκης και, πράγματι, οι στίχοι τού Κώστα Βίρβου βλάστησαν επί δεκαετίες μαζί με τις μελωδίες των πιο σημαντικών μας συνθετών από διαφορετικές περιοχές του ελληνικού τραγουδιού. Διεκτραγώδησε με λαϊκότητα, γλαφυρότητα, ποιητικότητα πολλές πτυχές της ελληνικής περιπέτειας του εικοστού αιώνα, από την Εθνική Αντίσταση έως τη μετανάστευση, τραγούδησε από τον έρωτα έως τη βιοπάλη. Σε λύπες και χαρές, τα τραγούδια του θα ανασύρονται πάντα παρηγορητικά και γιορτινά στα χείλη του κόσμου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».