Οπως ήταν αναμενόμενο η αντιπαλότητα ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη συνεχίζεται μετά την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για την διαβίβαση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου για συμβάσεις της περιόδου 2014-2015.

Ο κ. Χατζάκης με δική του επιστολή προς το ΒΗΜΑ αναφέρει τα εξής:
«Με σημερινό δελτίο τύπου, ο κ. Ξυδάκης ανακοίνωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι διαβίβασε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για το πόσες συμβάσεις υπέγραψα το έτος 2014.

Στα ανεπίτρεπτα υπονοούμενα δημόσιου ανδρός απαντώ με απλές αλήθειες.

Η πρώτη: Υπέγραψα και αμείφθηκα για δύο και μόνο εργασίες μου, όπως επιτρέπει ο νόμος. Για τη σκηνοθεσία του έργου «Πρόβα Νυφικού» και του έργου «Fantastico». Για καμία άλλη.

Η δεύτερη: Υπέγραψα και δεν αμείφθηκα ούτε ένα ευρώ για την σκηνοθεσία του έργου «Μυστικοί Αρραβώνες». Υπάρχει αδιάψευστη απόδειξη το αριθμημένο μπλοκ παροχής υπηρεσιών μου, θεωρημένο από την Εφορία, τα χρηματικά εντάλματα του ίδιου του Εθνικού Θεάτρου και οι πεντακάθαρες βεβαιώσεις των αρμοδίων στελεχών του. Και υπάρχει η αντίστοιχη μηδενική (άνευ αμοιβής) σύμβαση στο Διοικητικό Τμήμα του Εθνικού Θεάτρου. Και στο ηλεκτρονικό αρχείο του.

Η τρίτη: Όποιος τρίτος έχει υποστηρίξει το αντίθετο με την προηγούμενη αλήθεια, ή έχει αποσιωπήσει ή παρασιωπήσει τα πραγματικά περιστατικά, θα λογοδοτήσει.

Η τέταρτη: Όποιος υπάλληλος (στους οποίους περιλαμβάνεται και ο κ. Ξυδάκης) στην άσκηση των καθηκόντων του έχει επιχειρήσει να διαστρεβλώσει τις πιο πάνω αλήθειες με σκοπό να με εκθέσει σε δίωξη ή τιμωρία εν γνώσει του ότι είμαι αθώος θα λογοδοτήσει ποινικά. Η κατάχρηση εξουσίας είναι δεδομένη. Στα θέματα τιμής και υπόληψης δεν παίζω. Η δίωξή μου είναι καθαρά πολιτική και ωμά εκβιαστική.

Η πέμπτη: Χαίρομαι που η διαβίβαση της υπόθεσης στον κ. Εισαγγελέα θα οδηγήσει στο να λάμψει η αλήθεια το συντομότερο δυνατό. Αύριο θα ζητήσω από τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το πλήρες, γοργό και άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης