Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα είναι ένας από τους σκηνοθέτες στο θεατρικό μιούζικαλ «Ιστορίες του Μπρονξ» («A Bronx Tale») που θα στηρίζεται στη δική του ομότιτλη ταινία. Ο γνωστός ηθοποιός είχε κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία που γυρίστηκε το 1993.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Entertainment Weekly», το μιούζικαλ αναμένεται να ανεβεί στη σκηνή του Paper Mill Playhouse του Νιου Τζέρσι τον Φεβρουάριο του 2016. Εκτός από τον Ντε Νίρο, σκηνοθέτης θα είναι ο Τζέρι Ζακς.
Το σενάριο θα γράψει ο Τσαζ Παλμιντέρι, συμπρωταγωνιστής του Ντε Νίρο στην ταινία, τη μουσική ο οκτώ φορές βραβευμένος με Οσκαρ Αλαν Μένκεν, περισσότερο γνωστός από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ «Η μικρή γοργόνα», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Αλαντίν» και «Ποκαχόντας», και τους στίχους των τραγουδιών ο συνεργάτης του Μένκεν και βραβευμένος με Τόνι Γκλεν Σλέιτερ.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στην παράσταση. Πάντως η ιδέα για την ταινία υπήρχε τρία χρόνια πριν από την κυκλοφορία της καθώς ο Παλμιντέρι είχε γράψει το έργο στο οποίο παρουσίαζε τις δικές του παιδικές αναμνήσεις από τη ζωή στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος εμφανιζόταν σε μια παράσταση στο Λος Αντζελες προτού αναλάβει τη διασκευή του θεατρικού έργου σε σενάριο.
Η ταινία του 1993 αφηγείται την ιστορία του Ιταλοαμερικανού Καλόγκερο (Φράνσις Κάπρα), ενός παιδιού που ζει σε φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1960 βιώνοντας τις φυλετικές διαφορές και το μένος ανάμεσα στις συμμορίες και στους γκάνγκστερ της περιοχής.
Ο μικρός ονειρεύεται να μοιάσει σε έναν από τους άνδρες της Μαφίας. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον Λορένζο Ανέλο, τον έντιμο οδηγό λωφορείου και πατέρα του αγοριού ο οποίος θέλει να τον προστατεύσει από το οργανωμένο έγκλημα και τον Τσαζ Παλμιντέρι, τον αρχιμαφιόζο Σάνι, που αποτελεί πρότυπο του μικρού.
Η παράσταση του Παλμιντέρι ανέβηκε ξανά στο Μπρόντγουεϊ το 2007, δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας. Ο ιταλικής καταγωγής ηθοποιός, γνωστός κυρίως από την ταινία «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» του Γούντι Αλεν (που τον είχε οδηγήσει ως τις υποψηφιότητες των Οσκαρ), είχε δηλώσει ότι έγραψε τo συγκεκριμένο έργο στην αρχή της καριέρας του, όταν δεν μπορούσε να κλείσει δουλειές σε ταινίες. Η μόνη λύση ήταν να γράψει έναν ρόλο για τον εαυτό του. Και αυτό έκανε. Ο Παλμιντέρι έπαιζε 18 ρόλους στην παράσταση και έτσι τράβηξε την προσοχή των ιθυνόντων του Χόλιγουντ.

HeliosPlus