Σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο τοπίο μέσα στα έλατα του Ελικώνα και σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας με το αυτοκίνητο από την Αθήνα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει και εφέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ της Αρβανίτσας.
Μικρό οροπέδιο δασικής αναψυχής στην καρδιά του Ελικώνα (υπό την προστασία της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου), η Αρβανίτσα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.
Η ανθρώπινη παρέμβαση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο καθώς το μόνο που υπάρχει εκεί είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που εξυπηρετεί όσους επισκέπτονται τον συγκεκριμένο χώρο. Για την ακρίβεια, η Αρβανίτσα βρίσκεται 5 λεπτά (περίπου 7 χλμ.) μακριά από το Κυριάκι και περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα (περίπου 125 χλμ.). Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη φεστιβαλική εμπειρία με τη διαμονή σε ένα παρθένο μέρος, «στην καρδιά του βουνού των Μουσών», όπως διαβάζει κανείς και στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Κυριακίου. Το οροπέδιο απέχει άλλωστε μόλις 20-30 λεπτά από τις δαντελωτές και παρθένες παραλίες του Κορινθιακού κόλπου.
Το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 με στόχο την ανάδειξη της υπέροχης αυτής τοποθεσίας. Κάθε χρόνο οι διοργανωτές προσκαλούν αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής για ένα τριήμερο γεμάτο μουσική στην καρδιά της φύσης. Εφέτος λοιπόν το πρόγραμμα δείχνει και πάλι πλούσιο.
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 14 Αυγούστου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Villagers of Ioannina City, η Ματούλα Ζαμάνη και η Φωτεινή Βελεσιώτου θα σηκώσουν την αυλαία του μουσικού τριημέρου. Μία μέρα μετά, το Σάββατο 15 του μηνός, σειρά έχουν ο Γιάννης Χαρούλης, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Ηλίας Σκούρας με τους The Dizzy Band και οι Decode. Την Κυριακή 16 Αυγούστου το τριήμερο θα κλείσει με τραγούδια από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Θανάση Βουτσά και d.j. Party.
Φαίνεται ότι από την πρώτη κιόλας χρονιά ο κόσμος αγάπησε το Φεστιβάλ Αρβανίτσας. Μέχρι στιγμής το έχουν επισκεφθεί χιλιάδες φίλοι της μουσικής αλλά και του ορεινού κάμπινγκ. Σύμφωνα δε με τους διοργανωτές, οι περισσότεροι επιλέγουν την τριήμερη παραμονή με αντίσκηνα σε έναν άπλετο, γεμάτο αιωνόβια έλατα φυσικό χώρο που διατίθεται δωρεάν στους κατόχους των αντίστοιχων τριήμερων εισιτηρίων.
Είδη εισιτηρίων

Τριήμερο που ισχύει και για τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ (οι κατασκηνωτές υποχρεούνται να αγοράσουν αυτό το εισιτήριο για να έχουν δωρεάν πρόσβαση στον χώρο της κατασκήνωσης). Μονοήμερο που ισχύει για μία από τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ (η κατασκήνωση δεν είναι διαθέσιμη στους κατόχους αυτού του εισιτηρίου).


Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: τριήμερο, τιμή 25€ και μονοήμερο, τιμή 12€.
Ταμείο (πύλες εισόδου φεστιβάλ): τριήμερο, τιμή 30€, μονοήμερο, τιμή 15€ (η προπώληση εισιτηρίων λήγει την Τετάρτη 12/8).
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων
  • Πολύτροπο, Λιβαδειά (γίνονται κρατήσεις), τηλ. 22610 21090.
  • Αταλάντη, Λαμία, Θήβα, τηλ. 690 9192890, 694 3552469.
  • Γραφεία Ορειβατικού Συνδέσμου – Κυριάκι Βοιωτίας, τηλ. 693 7596715, 697 3007697, 22670 49602.
  • Στις πύλες εισόδου του Φεστιβάλ.

HeliosPlus