Μια διαφορετική όψη της Αθήνας μέσα από τον χορό παρουσιάζει ο Αρμένιος σκηνοθέτης Jevan Chowdhury στο φιλμ μικρού μήκους που εντάσσεται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Moving Cities». Το βίντεο για την Αθήνα γεμάτο «ομορφιά, χάρη και πολιτισμό», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.moving-cities.com έρχεται σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη και γεμάτη απόγνωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Με μια κάμερα στο χέρι ο σκηνοθέτης επισκέφτηκε διάφορες περιοχές όπως την τουριστική Ακρόπολη και το λιμάνι του Πειραιά.

Για τον Chowdhury, που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, η επιλογή των κατάλληλων τοποθεσιών είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς αυξάνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Το σκηνικό συνδυάζει την αστική παρακμή με τα λαμπρά οικοδομήματα όπως ο Ιερός Βράχος. Οι χοροί που παρουσιάζονται με φόντο την μουσική του συνθέτη Danny Odom, ποικίλλουν από το μπαλέτο μέχρι street dance και παραδοσιακούς χορούς της Μαύρης Θάλασσας. Οι κινήσεις των χορευτών συμβολίζουν την ελπίδα, διαθέτουν ένα πείσμα και μια δύναμη. Συγχρονίζονται με την κίνηση της πόλης και την αντισταθμίζουν. Είναι η διαρκής κίνηση ανθρώπων και οχημάτων μια απόδειξη ότι παρά τα εμπόδια η ζωή στην Αθήνα συνεχίζεται.
Το βίντεο γυρίστηκε πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, αν και όπως λέει ο δημιουργός του δεν τοποθετείται πολιτικά, αλλά αφήνεται ανοικτό στις ερμηνείες όσων θα το παρακολουθήσουν. Για το φιλμ της Αθήνας έγιναν κάστινγκ σε συνεργασία με το Athens Video Dance Project. Οι χορευτές που επιλέχτηκαν έπρεπε να «αντιδράσουν» με τις φιγούρες τους στην ατμόσφαιρα που εξέπεμπε κάθε τοποθεσία. Παράλληλα, εξέφραζαν και τον εαυτό τους και τα συναισθήματα που βίωναν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Όπως αναφέρει ο Chowdhury: «Στην πλατεία Συντάγματος, πριν τις εκλογές του 2015, κινηματογραφήσαμε έξι νεαρές μπαλαρίνες ντυμένες με κοστούμια από το έργο «Giselle» να χορεύουν με χάρη μέσα στην κίνηση του δρόμου. Σε διάστημα τριών ημερών κινηματογραφήσαμε περίπου εξήντα χορευτές να αυτοσχεδιάζουν στους δρόμους της πόλης». Ο Chowdhury αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις του κόσμου που συνάντησε τους χορευτές στο δρόμο του. «Ο κόσμος στεκόταν και κοιτούσε. Ήταν ένα είδος σιωπηλής διαμαρτυρίας», αναφέρει και προσθέτει ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βούρκωσαν.
Το πρότζεκτ «Moving Cities» ξεκίνησε το 2014 με σκοπό να παρουσιάσει μέσα από τον χορό μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Γιερεβάν της Αρμενίας. Οι τελευταίες προσθήκες είναι η Αθήνα και η Πράγα. Ο Chowdhury αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα τέτοιο έργο καθώς αγαπά τον χορό, αλλά και την αρχιτεκτονική των πόλεων και τις διασυνδέσεις των ανθρώπων με το αστικό τοπίο. Επίσης, θεωρεί ότι όλες οι πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους και την πραγματική διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές.
Στα φιλμ, οι χορευτές κινούνται σε φυσικούς χώρους, όπως στη μέση των δρόμων, σε πλατείες, σε ταράτσες. Δεν υπάρχει λόγος, μονάχα ο συνδυασμός μουσικής και χορού. Σκοπός του σκηνοθέτη είναι να καταγράψει με τον φακό του τις αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις. Τα φιλμάκια έχουν λάβει βραβεία σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.