Η δημοφιλής τραγουδίστρια Μαντόνα συνέκρινε τον εαυτό της με τον ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο σε συνέντευξή της στο δίκτυο Associated Press. Μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ασεβής, ωστόσο η 56χρονη σταρ της ποπ θέλησε να αναφερθεί στην επιμονή που την διακρίνει ώστε να συνεχίζει την καριέρα της παρά το πέρασμα των χρόνων.

«Μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με καλλιτέχνες διαφορετικού είδους, όπως ο Πικάσο. Ζωγράφιζε μέχρι την ημέρα που πέθανε. Για ποιο λόγο; Γιατί είχε ακόμα την έμπνευση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο τύπος έχει σχολιάσει την ηλικία της Μαντόνα ενώ εκείνη με τη σειρά της έχει εκφράσει ελεύθερα την άποψή της σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.
Η Μαντόνα συνέχισε την σύγκριση με τον Πικάσο λέγοντας: «Η ζωή αποτελούσε την έμπνευσή του. Έπρεπε, λοιπόν, να συνεχίζει να εκφράζεται. Το ίδιο κάνω και εγώ». Για την ίδια, δεν υπάρχει «ημερομηνία λήξης» όσον αφορά την δημιουργικότητα, «προχωράς μέχρι να μην έχεις να πεις τίποτε άλλο». Η καριέρα της Μαντόνα καλύπτει μια περίοδο τριάντα δύο ετών.
Από τότε και κάθε δεκαετία, η σταρ ανακαλύπτει εκ νέου τον εαυτό της. Όπως ο Ισπανός ζωγράφος, ο οποίος πέρασε από την μπλε και την ροζ περίοδο και ανακάλυψε τον κυβισμό, έτσι και η Μαντόνα έχει περάσει από τις δικές της φάσεις, έχει ανακαλύψει την Καμπάλα και έχει ανανεώσει τον ήχο της μουσικής της. Μια παρόμοια σύγκριση μπορεί να γίνει και για τις προσωπικές ζωές των δύο καλλιτεχνών.
Είναι γνωστό ότι ο Πικάσο είχε αδυναμία στις γυναίκες μικρότερης ηλικίας και η Μαντόνα σε άντρες μικρότερους από εκείνη. Η Μαντόνα θα ξεκινήσει την περιοδεία της «Rebel Heart Tour» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα βρεθεί επί σκηνής σε πάνω από εξήντα χώρες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία. Το θέμα της περιοδείας θα είναι η αγάπη και θέλει ο κόσμος να φεύγει από τις συναυλίες έχοντας δει κάτι καινούριο και έχοντας βιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα.