Ο «Πολίτης Κέιν» του Όρσον Ουέλς ανακηρύχτηκε η καλύτερη αμερικανική ταινία σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που διεξήγαγε το BBC και στην οποία συμμετείχαν κριτικοί κινηματογράφου από όλο τον κόσμο.

H ιστοσελίδα του πολιτισμού του BBC ζήτησε από 62 κριτικούς από όλο τον κόσμο, συγκεκριμένα από την Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την ηπειρωτική Ευρώπη, την Ινδία, την Μέση Ανατολή να υποβάλλουν μια λίστα με τις δέκα ταινίες που θεωρούσαν ως τις καλύτερες του αμερικανικού κινηματογράφου..
Το φιλμ του 1941 κατέκτησε την πρώτη θέση, ο «Νονός» («The Godfather») του Φράνσις Φορντ Κόπολα βρέθηκε στην δεύτερη θέση και στην τρίτη το «Δεσμώτης του Ιλίγγου» («Vertigo») του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Την τέταρτη και την πέμπτη θέση κατέλαβαν οι ταινίες «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» («2001: A Space Odyssey») του Στάνλει Κιούμπρικ και το γουέστερν του Τζον Φορντ του 1956 «Η αιχμάλωτη της ερήμου» («The Searchers») αντίστοιχα.
Στην λίστα με τα εκατό καλύτερα φιλμ εμφανίζονται από πέντε φορές συνολικά τα ονόματα του Χίτσκοκ, του Κιούμπρικ, του Στίβεν Σπίλμπεργκ και του Μπίλι Ουάιλντερ. Η «Αυγή» («Sunrise») του 1927 κατέκτησε την υψηλότερη θέση για βωβή ταινία (συγκεκριμένα την έκτη) ενώ το φιλμ του 2013 «12 χρόνια σκλάβος» («12 Years a Slave») του Στιβ Μακ Κουίν αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες ταινίες που υπάρχουν στην λίστα.
Για τις ανάγκες της δημοσκόπησης, μια ταινία θεωρείται αμερικάνικη όταν έχει χρηματοδοτηθεί από αμερικανική πηγή. Οι σκηνοθέτες των ταινιών δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν γεννηθεί στην Αμερική, ούτε οι ταινίες να έχουν γυριστεί στην χώρα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας συμπίπτουν με παρόμοιες λίστες, όπως αυτή του περιοδικού Sight and Sound που δημιουργήθηκε το 2012. Στη συγκεκριμένη λίστα, ο «Πολίτης Κέιν» βρέθηκε στην δεύτερη θέση και το «Vertigo» στην πρώτη.