Σε ηλικία 90 ετών πέθανε το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουλίου στον ύπνο του και στο σπίτι του, ο ηθοποιός και κριτικός θεάτρου / δημοσιογράφος Μηνάς Χρηστίδης. Η υγεία του τον τελευταίο καιρό ήταν ταλαιπωρημένη. Γεννημένος στην Χαλκίδα, ο Χρηστίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1954 παίζοντας τον γιατρό Γκιμπς στην «Μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ. Παρέμεινε στον ίδιο θίασο ως το 1959 και ανάμεσα στα έργα στα οποία εμφανίστηκε ήταν τα «Βυσσινόκηπος», «Αγριόπαπια» και «Δωδεκάτη νύχτα».

Το 1963, δυο χρόνια μετά την συμμετοχή του στον θίασο Δημήτρη Χορν ο Χρηστίδης δούλεψε και ως σκηνοθέτης στο έργο των Ασημάκη Γιαλλαμά και Κώστα Πρετεντέρη «Οι φτωχοδιάβολοι», τεράστια επιτυχία της εποχής.
Ο Χρηστίδης εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο αν και οι ταινίες στις οποίες έπαιξε δεν ήταν πολλές. Ανάμεσά τους :«Το τελευταίο ψέμα» (1958_ ντεμπούτο του Χρηστίδη) του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο ζεστός μήνας Αύγουστος» (1966) του Σωκράτη Καψάσκη και «Ελευθέριος Βενιζέλος» (1980) του Παντελή Βούλγαρη που ήταν και η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο.
Στα χρόνια της δικτατορίας ο Χρηστίδης έφυγε από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε αρχικώς στο Παρίσι και αργότερα στην Ολλανδία όπου ανέπτυξε σκηνοθετική δραστηριότητα. Μαζί με τον θεατρικό συγγραφέα Γεράσιμο Σταύρου και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Ντόρα Γιαννακοπούλου (την οποία αργότερα θα παντρευόταν) ο Χρηστίδης οργάνωσε μεγάλες και ηχηρότατες περιοδείες αντιδικτατορικού χαρακτήρα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο Χρηστίδης εργάστηκε για λίγο ως ηθοποιός και το 1975 άρχισε να ασχολείται με την δημοσιογραφία. Ηταν ο πρώτος που δημιούργησε στήλη τηλεοπτικής κριτικής σε ημερήσιο Τύπο της Ελλάδας («Καθημερινή») και από το 1981 μέχρι το τέλος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς κριτικούς θεάτρου. Η στήλη του «Γροθιά στο στομάχι» στην εφημερίδα «Εθνος» έχει γράψει Ιστορία στην εγχώρια καλλιτεχνική ζωή.
Με την Ντόρα Γιαννακοπούλου ο Χρηστίδης απέκτησε έναν γιό, τον συγγραφέα Λένο Χρηστίδη. Κατά τραγική ειρωνεία, το τελευταίο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου «Μια ζωή σαν πρόβα» όπου η σχέση της μετον Χρηστίδη καλύπτει μεγάλο μέρος, εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Εκεί η συγγραφέας αποκαλύπτει ότι ο «νονός» της τεράστιας συγγραφικής επιτυχίας της «Πρόβα νυφικού» ήταν ο ίδιος ο Μηνάς Χρηστίδης (δείτε θέμα του Βήματος Ντόρα Γιαννακοπούλου: Αν δεν υπήρχε η κυρα-Λένη, η «Πρόβα νυφικού» δεν θα γραφόταν).
Η κηδεία του Μηνά Χρηστίδη θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο την Παρασκευή, 24 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι.