Την απομάκρυνσή της για ένα διάστημα από τον χώρο της σόου μπιζ ανακοίνωσε η αμερικανίδα ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ. Η Σουόνκ θα σταματήσει να παίζει σε ταινίες για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την φροντίδα του πατέρα της, Στίβεν, ο οποίος υπεβλήθη πρόσφατα σε εγχείριση μεταμόσχευσης πνεύμονα.

«Ο πατέρας μου μένει μαζί μου. Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τον φροντίσει», δήλωσε η σαραντάχρονη Σουάνκ.
Αν και η φροντίδα ενός ανθρώπου με προβλήματα υγείας δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση και παίρνει χρόνο, ωστόσο, για την Σουάνκ είναι τιμή. Θεωρεί ότι η οικογένεια έχει προτεραιότητα γι’ αυτό υπήρξαν ευκαιρίες για δουλειά τις οποίες απέρριψε.
«Δεν υπάρχει κάτι άλλο που θέλω να κάνω από το να είμαι με τον πατέρα μου αυτή την στιγμή που με χρειάζεται. Και αν δεν τον φρόντιζα εγώ, πάντα θα κοίταζα στο παρελθόν και θα μετάνιωνα για την ευκαιρία που μου δόθηκε να τον βοηθήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο χρόνος που περνά τώρα με τον πατέρα της «σβήνει» τις στιγμές του παρελθόντος που πατέρας και κόρη ήταν χώρια. Πλέον, όπως δηλώνει «είμαστε πολύ δεμένοι. Δεν είχαμε ποτέ αυτή τη σχέση στο παρελθόν
Χαρακτηρίζει τον πατέρα της άνθρωπο δοτικό, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. «Είναι εύκολο να είμαι μαζί του, είναι εύκολος άνθρωπος».
H Σουάνκ είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες «Boys don’t cry» του 1999, στην οποία υποδύθηκε τον Μπράντον Τίνα, ένα αγόρι που γεννήθηκε κορίτσι και «Million Dollar Baby» του 2004, στην οποία μεταμορφώθηκε σε γυναίκα μποξέρ δίπλα στον Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος εκτός από πρωταγωνιστής ήταν και σκηνοθέτης. Για τις ερμηνείες της στις παραπάνω ταινίες κέρδισε Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.
Πάντως η Σουάνκ δεν θα σταματήσει απότομα την ενασχόληση με την υποκριτική. Θα εμφανιστεί στην καινούρια τηλεοπτική σειρά του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου με τίτλο «The One Percent». Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Τομ Γουίλκινσον σε ένα φιλμ με θέμα το Ολοκαύτωμα και για πρώτη φορά στην καριέρα της, θα είναι μια από τις ηθοποιούς που θα δανείσουν την φωνή της στην τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων «Spark», δίπλα στις Σούζαν Σαράντον και Τζέσικα Μπίελ.