Ενας από τους ελάχιστους εκπροσώπους της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, ο Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός Κερκ Ντάγκλας, πρόκειται να κλείσει τον ερχόμενο Νοέμβριο τα 99 χρόνια ζωής του. Ωστόσο, η κατά επτά χρόνια νεότερή του, Ντιάνα Ντάγκλας, πρώτη σύζυγος του Κερκ και μητέρα του ηθοποιού και παραγωγού Κερκ Ντάγκλας, άφησε πριν από μερικές ημέρες την τελευταία πνοή της στο Λος Αντζελες.

Η Ντιάνα Ντάγκλας γεννήθηκε ως Ντιάνα Λοβ Ντιλ στις 22 Ιανουαρίου του 1923 στο Ντέβονσιρ των Βερμούδων και υπήρξε συμμαθήτρια του Κ. Ντάγκλας στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε ως μοντέλο φτάνοντας μάλιστα ως και στο εξώφυλλο του περιοδικού LIFE, σε τεύχος μόδας. Αργότερα υπήρξε ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Η κινηματογραφική φιλμογραφία της ωστόσο δεν ξεπερνά τους 22 τίτλους, με τελευταία ταινία το «It runs in the family» στην οποία επίσης έπαιζαν ο Κερκ, ο Μάικλ, ο Τζόελ (επίσης γιός της Ντιάνα) και ο εγγονός του Κάμερον Ντάγκλας.
Με τον Ντάγκλας το 1943 και χώρισε το 1951. Η σταδιοδρομία της στο Χόλιγουντ άρχισε με συμβόλαιο με την Warner Bros αλλά δεν είχε μεγάλη συνέχεια γιατί η Ντάγκλας σύντομα επέστρεψε στη Νέα Υόρκη αφοσιωμένη κυρίως στο θέατρο. Με τον Κ. Ντάγκλας συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «The Indian fighter» που παίχτηκε στην Ελλάδα ως «Η ανταρσία άρχισε».
Σε ότι αφορά το θέατρο υπήρξε πρωταγωνίστρια και δευτεραγωνίστρια. Η «Ωραία μου κυρία», το «Cactus Flower» και η «Εντα Γκάμπλερ» αποτελούν μικρά δείγματα της προσφοράς της στο σανίδι. Η Βασίλισσα Γερτρούδη στην παράσταση του «Αμλετ» όπου έπαιξε δίπλα στον Ντέιβιντ Μπίρνεϊ ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους ρόλους της. Τέλος, χαρακτηριστικές εμφανίσεις της Ντ. Ντάγκλας στην τηλεόραση έχουν γίνει στις σειρές «Οικογένεια Γουόλτον», «Δυναστεία», «The West Wing», «The Paper Chase» και «Στην Εντατική» που είναι και η τελευταία επαφή της με τον χώρο της σόου μπίζνες.