Tα ποιήματα του Τζον Λένον που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «In his own write» θα παρουσιαστούν ζωντανά σε μια παράσταση που θα γίνει στο πλαίσιο του Fringe Festival του Εδιμβούργου, από τις 8 μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Baldynoggin Productions, η οποία έχει επιλέξει ήδη τους τρεις ηθοποιούς που θα συμμετέχουν και τον σκηνοθέτη Τζόναθαν Γκλου. Ο τελευταίος, για να χρησιμοποιήσει το έργο του πρώην «Σκαθαριού» έστειλε ένα γράμμα στην Γιόκο Όνο διαβεβαιώνοντας της ότι δεν έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί οικονομικά το όνομα του Λένον.
Όταν πήρε την έγκρισή της, δημιούργησε στην πλατφόρμα crowdfunding Kickstarter μια σελίδα με σκοπό να μαζέψει τις απαιτούμενες 5.000 στερλίνες για το ανέβασμα της παράστασης. Τα χρήματα που μάζεψε ξεπέρασαν το παραπάνω ποσό, έφτασαν τις 5.423 στερλίνες. Στην σελίδα έγραψε και ένα σύντομο μήνυμα, στην προσπάθειά του να πείσει τους «χρηματοδότες» του: «Λάτρεψα το βιβλίο του Λένον από την πρώτη στιγμή που το διάβασα δεκαπέντε χρόνια πριν και πάντοτε ονειρευόμουνα να το ανεβάσω στη θεατρική σκηνή».
Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964. Εκτός από ποιήματα περιλαμβάνει σκίτσα και μικρές ιστορίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί σουρεαλιστικές και παράλογες. Αποσπάσματά του ακούστηκαν πρώτη φορά ζωντανά την ίδια χρονιά, όταν ο Λένον διάβασε αποσπάσματα στην τηλεόραση.
Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Λένον είχε παρουσιαστεί, χωρίς επιτυχία, στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 1968 με πρωταγωνιστή τον Βίκτορ Σπινέτι, ο οποίος είχε δηλώσει τότε σχετικά με το έργο: «Μιλά για την ενηλικίωση και για τα πράγματα που μας βοήθησαν να έχουμε συναίσθηση».
Στο φετινό φεστιβάλ του Εδιμβούργου φιλοξενείται ακόμα μια παράσταση για τον Λένον με τίτλο Lennon: Through a Glass Onion, η οποία θα είναι κατά το ήμισυ συναυλία και κατά το ήμισυ παράσταση.
Ο Λένον είχε σχέσεις με την πρωτεύουσα της Σκοτίας, το Εδιμβούργο καθώς όταν ήταν παιδί, επισκεπτόταν την θεία του και περνούσε εκεί τα καλοκαίρια του και αργότερα, επισκέφτηκε την πόλη με την Γιόκο Όνο για διακοπές.