«Δουλειά μου δεν είναι να είμαι καλός απέναντί σου αλλά να σε κάνω καλύτερο» συνήθιζε να λέει ο Στιβ Τζομπς, ο άνθρωπος που μέσα σε ένα γκαράζ και σε συνεργασία με τον φίλο του τον Στιβ Γουόζνιακ κατόρθωσε να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος σε καθημερινή βάση λειτουργεί.

Ο άνθρωπος που είδε το μέλλον και το άλλαξε.
Ο κινηματογράφος έχει ήδη τιμήσει εις διπλούν τον άνθρωπο που ίδρυσε την Apple και μας έμαθε να κοιτάζουμε διαρκώς την …παλάμη μας. Πριν από δυο χρόνια είδαμε στις αίθουσες την ταινία «Jobs» του συγγραφέα – σκηνοθέτη Τζόσουα Μάικλ Στερν με τον Αστον Κούτσερ στον ρόλο της διάνοιας του τίτλου. Ωστόσο, η άλλη ταινία , «iSteve» επίσης του 2013 με τον Τζάστιν Λονγκ δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Μια τρίτη ταινία όμως είναι έτοιμη και δείχνει πολύ πιο φιλόδοξη από την πρώτη. Με σκηνοθέτη τον δημιουργό του «Trainspoting» και του «Slumdog millonaire» Ντάνι Μπόιλ και πρωταγωνιστή τον Βρετανογερμανό Μάικλ Φασμπέντερ, το «Στιβ Τζομπς» αναμένεται να είναι μια από τις μεγάλες βιογραφικές ταινίες της σεζόν που μας έρχεται.
Βασισμένη στην βιογραφία που έγραψε για τον Τζομπς ο Γουόλτερ Αϊζακσον, το φιλμ φέρει επίσης την υπογραφή του Ααρον Σόρκιν στο σενάριο. Ο Σόρκιν, μια από τις πιο δυνατές πένες του Χόλιγουντ, είχε γράψει το «The social network» του Ντέιβιντ Φίντσερ, την ταινία που αναφερόταν στην δημιουργία του Facebook από τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ.
Για αυτή την δουλειά του ο Σόρκιν τιμήθηκε με το Οσκαρ σεναρίου βασισμένου σε ξένο υλικό (ήταν η πρώτη υποψηφιότητά του), ενώ ένα χρόνο αργότερα υπήρξε ξανά υποψήφιος για το «Moneyball».
Ο Φίντσερ μάλιστα, επρόκειτο να σκηνοθετήσει τον «Στιβ Τζομπς» όμως τελικά το αστρονομικό ποσόν των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε ως μισθό μαζί με πλήρη έλεγχο της παραγωγής ήταν οι λόγοι για τους οποίους αποδεσμεύθηκε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κρίστιαν Μπέιλ αρνήθηκαν τον ρόλο προτού τελικά καταλήξει στον Μάικλ Φασμπέντερ.
Στην Ελλάδα το φιλμ είναι προγραμματισμένο για να διανεμηθεί τον Οκτώβριο του 2015. Το πρώτο υποτιτλισμένο στα ελληνικά επίσημο τρέιλερ παρουσιάζουμε εδώ.