Ντοκιμαντέρ για τον Λέοναρντ Νίμοϊ με τίτλο «For the Love of Spock» θα κυκλοφορήσει το 2016, σε παραγωγή του γιου του προσφάτως εκλιπόντος ηθοποιού, Άνταμ.
Η ταινία θα εξερευνά τον χαρακτήρα που υποδύθηκε με επιτυχία ο Νίμοϊ στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ, τον Μίστερ Σποκ καθώς και την υπόλοιπη καριέρα του ηθοποιού.
Ο Νίμοϊ είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει την ταινία μαζί με τον γιο του πριν φύγει από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο ώστε η κυκλοφορία της να συμπέσει με την επέτειο των πενήντα χρόνων από την προβολή της τηλεοπτικής σειράς «Star Trek: The Original Series» το 1966.
Για να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ, ο Άνταμ Νίμοϊ δημιούργησε ειδική σελίδα στην πλατφόρμα Kickstarter. Ο αρχικός στόχος ήταν τα 600.000 δολάρια. Μέσα σε μόλις ένα μήνα μαζεύτηκαν 662.640 δολάρια από 9.439 ανθρώπους. «Εξαιτίας σας, το σχέδιο γίνεται πραγματικότητα. Δεν μπορώ να σας πω πόσο ευγνώμων είμαι για την συμμετοχή. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη», γράφει ο Άνταμ Νίμοϊ στο ευχαριστήριο μήνυμα προς τους υποστηρικτές του.
Μάλιστα, οι υποστηρικτές πήραν και ανταλλάγματα όπως υπογεγραμμένες φωτογραφίες από το καστ της σειράς, περιορισμένης έκδοσης αυτόγραφα του Λέοναρντ Νίμοϊ ενώ ο μεγάλος υποστηρικτής που έδωσε το ποσό των 10.000 δολαρίων ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην ταινία ως συμπαραγωγός.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να παραχωρηθούν άδειες για την χρήση φωτογραφιών, αποσπασμάτων καθώς και μουσικής από την σειρά Σταρ Τρεκ και την πρόσληψη ενός υπεύθυνου ήχου.
Τα πρώτα στάδια της παραγωγής ξεκίνησαν πριν την καμπάνια στο Kickstarter. Ο ηθοποιός Ζάκαρι Κουίντο, ο οποίος υποδύεται τον Μίστερ Σποκ στην καινούρια σειρά ταινιών, αντικατέστησε τον Λέοναρντ Νίμοϊ στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ. Λέγεται ότι μια μικρή εμφάνιση θα κάνει και ο συμπρωταγωνιστής του Νίμοϊ στην σειρά Γουίλιαμ Σάτνερ (υποδυόταν τον Κάπτεν Κερκ).
Ο Λέοναρντ Νίμοϊ έφυγε από την ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ηλικία 83 ετών καθώς βρισκόταν στα τελευταία στάδια της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.
Ο 58χρονος γιος του Νίμοϊ, Άνταμ, ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος για τον τομέα της ψυχαγωγίας, αλλά γνώρισε επιτυχία ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών όπως οι NYPD Blue,Star Trek: The Next Generation,Babylon 5καιGilmore Girls.
Γιώτα Φλώροτ