Η βροχή και οι καταιγίδες της Τρίτης 30 Ιουνίου (και όχι το δημοψήσιμα της Κυριακής που έρχεται), χάλασαν τα σχέδια της εκδήλωσης –αφιέρωμα στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Ας περιμένουν οι γυναίκες» στην Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η μουσικοκινηματογραφική εμπειρία που είχε προγραμματιστεί, απλώς μετατέθηκε για την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Με την κεφάτη μουσική ευφυΐα του Μπάμπη Μπατμανίδη, τη μοναδικότητα του Αργύρη Μπακιρτζή, τις πολλές υπέροχες και αναπάντεχες εκπλήξεις αλλά και την επικαιρότητα που έχει η ταινία, η βραδιά αναμένεται να μείνει αξέχαστη

Με αρχικό τίτλο «Το ιστορικό συνέδριο της Βόλβης», το «Ας περιμένουν οι γυναίκες» περιγράφει την ιστορία τριών μπατζανάκηδων (Αρ. Μπακιρτζής, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς) που πηγαίνουν προς τη Θάσο για να συναντήσουν τις γυναίκες τους αλλά με πρόσχημα αληθινά και φανταστικά ερωτικά ειδύλλια καθυστερούν το ταξίδι τους και «κολλάνε» στη Βόλβη.
Οπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι διοργανωτές, «γεμάτη από ατάκες και βιτριολική κριτική για μια εποχή πλαστής ευμάρειας, υποκρισίας και εικονικής πραγματικότητας και δίνει ανάγλυφα την εικόνα της Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά φυσικά και κάποιους από τους λόγους που οδηγήθηκε η χώρα στην πολλαπλή χρεωκοπία.» Γι’ αυτό άλλωστε και παραμένει τόσο επίκαιρη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς μας.
Η ταινία θα προβληθεί με παράλληλη ζωντανή μουσική εκτέλεση, αναδεικνύοντας και μια άλλη δυναμική των εικόνων της, αλλά και συστήνοντας στο κοινό μια πρωτότυπη θέαση: αναλυτικότερα το σύνολο της μουσικής ανθολογίας που ακούγεται στην ταινία θα παιχτεί ζωντανά από την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany», ένα από τα πιο ιδιόμορφα σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από τα «καταστασιακά happenings», που η ίδια η μπάντα διοργανώνει.
Το συγκρότημα αποτελούν οι Μπάμπης Μπατμανίδης (φωνή), Στέλλα Γιαλτζή (φωνή), Σταύρος Αποστολίδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Μπέλος (μπάσο, φωνή), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο), Βασίλης Αβδελάς (πλήκτρα).
Επίσης, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ηγετική μορφή των «Χειμερινών Κολυμβητών» θα ερμηνεύσει τραγούδια από την ταινία, νέα τραγούδια που γράφτηκαν για την ταινία και θα μοιραστεί με το κοινό στιγμιότυπα και καταστάσεις που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και της μετέπειτα διαδρομής της ταινίας.
Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ισχύουν κανονικά για την Παρασκευή, ενώ αν κάποιος θέλει να τα εξαργυρώσει μπορεί να το κάνει από το ταμείο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00. Περισσότερες πληροφορίες στο 2310 589200.