Η βιογραφία του διδύμου Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερστιν που έγραψε μουσική και στίχους αντίστοιχα σε μιούζικαλ του Μπρόντγουει όπως τα «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και «Ο Βασιλιάς και εγώ» αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το 2018.
Ήδη, ο εκδότης Χένρι Χολτ έχει αγοράσει τα δικαιώματα για το βιβλίο, το οποίο που θα γράψει ο δημοσιογράφος Τοντ Πούρντουμ. Η βιογραφία θα αναφέρεται τόσο στις προσωπικές ζωές των δύο αντρών όσο και στην επαγγελματική συνεργασία τους. Ο Πούρντουμ θα συνεργαστεί στενά με την εταιρεία Rodgers & Hammerstein: An Imagem Company η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα των θεατρικών τους έργων παγκοσμίως.
Οι Ρότζερς και Χάμερστιν είχαν ήδη διακριθεί στους τομείς τους πριν ενώσουν τις δυνάμεις τους το 1943 για μια από τις πιο αποδοτικές συνεργασίες στην ιστορία του αμερικάνικου μουσικού θεάτρου. Μάλιστα, η κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει με την 75η επέτειο της πρώτης συνεργασίας τους, στο μιούζικαλ «Oklahoma!». Στο ενεργητικό τους έχουν, επίσης, τα μιούζικαλ Carousel (1945), Allegro (1947), South Pacific (1949), «Ο Βασιλιάς και εγώ» (The King and I, 1951), Me and Juliet (1953), Pipe Dream (1955), Flower Drum Song (1958), «Η μελωδία της ευτυχίας» (The Sound of Music, 1959).
Έγραψαν ένα μιούζικαλ για τον κινηματογράφο το 1945 με τίτλο «State Fair» (μεταφέρθηκε στην θεατρική σκηνή το 1995) και ένα για την τηλεόραση το 1957 με τίτλο «Cinderella». Η δουλειά τους έχει βραβευτεί συνολικά με ένα βραβείο Πούλιτζερ, τριάντα τέσσερα βραβεία Τόνι, δεκαπέντε Όσκαρ και δύο Γκράμι.
Μετά τον θάνατο του Χάμερστιν, το 1960, ο Ρότζερς συνέχισε να συνθέτει μουσική για το θέατρο, όχι, όμως, με την ίδια επιτυχία. Ο ίδιος έφυγε από την ζωή το 1979, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά από εννιακόσια τραγούδια, σαράντα μιούζικαλ και πολυάριθμα τραγούδια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Ο Τομ Πούρντουμ ήταν ανταποκριτής για την εφημερίδα The New York Times για πάνω από είκοσι χρόνια. Τώρα, συνεργάζεται με τα περιοδικά Vanity Fair και Politico.
Γιωτα Φλωρου