Ενα φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε, η μοτοσικλέτα Χάρλεϊ Ντάβιντσον του Μάρλον Μπράντο και πολλά ακόμη αναμνηστικά αντικείμενα από το Χόλιγουντ και όχι μόνο, ακόμη και κομμάτια τούρτας από βρετανικούς βασιλικούς γάμους, βγήκαν στο σφυρί την περασμένη εβδομάδα στο Μπέβερλι Χιλς από τον οίκο δημοπρασιών Julien’s στο πλαίσιο της ετήσιας δημοπρασίας Hollywood Legends Auction.
Το λουλουδάτο, μεταξένιο, κρεπ φόρεμα της Μονρόε κρύβει μια θλιβερή ιστορία από πίσω του καθώς το φόρεσε τον Ιούνιο του 1962 στην τελευταία, ανολοκλήρωτη, ταινία της «Something’s gotta give», λίγο καιρό προτού φύγει από τη ζωή τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Σύμφωνα με τον διευθυντή του οίκου Μάρτιν Νόλαν, «η εικόνα της Μέριλιν με το συγκεκριμένο φόρεμα χρησιμοποιήθηκε από όλες τις εθνικές εφημερίδες για την ανακοίνωση του τραγικού και πρόωρου θανάτου της». Για τον λόγο αυτόν αναμένεται η τιμή πώλησής του να αγγίξει τα 300.000-500.000 δολάρια.
Η μηχανή Χάρλεϊ Ντάβιντσον FLH Electra-Glide αγοράστηκε από τον Μάρλον Μπράντο στις αρχές Απριλίου του 1970 και στο κοντέρ της έχει «γράψει» 13.859 μίλια. Ο Μπράντο λάτρευε τις μηχανές σε όλη τη ζωή του, προτού ακόμη γίνει γνωστός. Του άρεσε να πηγαίνει βόλτες συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτή η μοναδική μηχανή του Μπράντο, όπως τη χαρακτήρισε ο οίκος, αναμένεται να «πιάσει» γύρω στα 200.000-400.000 ευρώ. Αλλωστε, χαρακτηριστική έχει μείνει η εικόνα του Μπράντο πάνω σε μια άλλη μηχανή για τις ανάγκες του ρόλου του Τζόνι Στράμπλερ στην ταινία «Ο Ατίθασος» («The Wild One») του 1953.
Τα κομμάτια τούρτας προέρχονται μεταξύ άλλων από τους γάμους του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνας το 1981 και του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.
Τα υπόλοιπα αντικείμενα της δημοπρασίας περιλαμβάνουν ένα φόρεμα του οίκου Βερσάτσε της πριγκίπισσας Νταϊάνας και αυτοκίνητα από κινηματογραφικές ταινίες όπως το «Grease» και το «The Fast and the Furious: Tokyo Drift», αλλά και από τηλεοπτικές σειρές όπως ο περίφημος ΚΙΤ από τη σειρά «Knight Rider», περισσότερο γνωστή στην Ελλάδα ως «Ο Ιππότης της Ασφάλτου».

HeliosPlus