Σαν να μην έφτανε ο άστατος, μέχρι σήμερα, καιρός που έχει κλονίσει την κίνηση των θερινών κινηματογράφων, όλα δείχνουν ότι το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής υπήρξε επίσης ένας σοβαρός λόγος ώστε να αναβληθεί η πρεμιέρα ορισμένων ταινιών.
Συγκεκριμένα από τις τέσσερις ταινίες Α’ προβολής που είχαν προγραμματιστεί να κάνουν την πρεμιέρα τους την Πέμπτη 2 Ιουλίου, μόνον μια τελικά θα ανοίξει στις αίθουσες. Πρόκειται για την αισθηματική κομεντί «Ερωτας 5 με 7» που διανέμει η εταιρία Tanweer.
Την αναβολή της πρεμιέρας των ταινιών τους αποφάσισαν και κοινοποίησαν την Δευτέρα 29 Ιουνίου η ΟDEON («Σκοτεινός τόπος» με την Σαρλίζ Θερόν»), η SEVEN / SPENTZOS («Μαζί σου κι ας πεθάνω» του Τζος Λόσον) και Weirdwave («Το Μπλέ δωμάτιο» του Ματιέ Αμλαρίκ).
Εκπρόσωπος της εταιρίας SEVEΝ μας είπε ότι «μετά από συζητήσεις με αιθουσάρχες και από αίτημα τους, αποφασίσαμε από κοινού να μη βγει η ταινία μας αυτή την εβδομάδα, καθότι θέλουμε μια ημερομηνία λιγότερη αβέβαιη λόγω των εξελίξεων και του κακού καιρού. Θέλουμε η ταινία μας να έχει την ευκαιρία που της αξίζει.»
Η απόφαση μετάθεσης των ημερομηνιών Α’ προβολής είναι σωστή. Ο κοινός νους λέει ότι με τον όγκο των οικονομικών προβλημάτων που ζώνει τον κόσμο, που μυαλό για σινεμά και διασκέδαση, που σημαίνει άλλο ένα έξοδο;
Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ένα πλήγμα στην ούτως ή άλλως πληγωμένη οικονομία της χώρας μας.