Ο Ιντιάνα Τζόουνς αναδείχθηκε ο σπουδαιότερος κινηματογραφικός χαρακτήρας όλων των εποχών, στην δημοσκόπηση του βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Empire, στην οποία έλαβαν μέρος 10.000 κινηματογραφόφιλοι.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο πράκτορας Τζέιμς Μποντ, στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Χαν Σόλο από τον «Πόλεμο των Άστρων», στην τέταρτη ο Μπάτμαν, στην πέμπτη ο μόνος γυναικείος χαρακτήρας που εμφανίζεται στην δεκάδα, η Έλεν Ρίπλει από την ταινία «Alien», στην έκτη θέση ο Τζόκερ, στην έβδομη ο Τζον Μακ Λέιν του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», στην όγδοη ο Τάιλερ Ντέρντεν του «Fight Club» και οι Νταρθ Βέιντερ του «Ο Πόλεμος των Άστρων» και «The Dude» της ταινίας «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» κατέλαβαν την ένατη και την δέκατη θέση αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποτελούν έκπληξη καθώς, για την ώρα, δεν υπάρχουν σχέδια για μια επόμενη ταινία με ήρωα τον αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς. Αντίθετα, ο 72χρονος Χάρισον Φορντ θα επιστρέψει στον ρόλο του Χαν Σόλο στην έβδομη συνέχεια του «Πολέμου των Άστρων» με τίτλο «Star Wars VII: Episode The Force Awakens»,η οποία αναμένεται να βγει τον Δεκέμβριο στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Για την ιστορία, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας δημιούργησε τόσο τον χαρακτήρα του Ιντιάνα Τζόουνς όσο και αυτόν του Χανς Σόλο.

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στην δεκάδα δεν υπάρχει κανένας υπερήρωας από το σύμπαν της Μάρβελ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τάιλερ Ντέρντεν τον οποίο υποδύθηκε ο Μπραντ Πιτ βρισκόταν στην πρώτη θέση σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση που έκανε το περιοδικό Empire το 2008.

Ο Χάρισον Φορντ υποδύθηκε τον Ιντιάνα Τζόουνς σε τέσσερις ταινίες. Ήταν οι «Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» το 1981, ακολούθησε το 1984 το «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού», το 1989 «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Η Τελευταία Σταυροφορία» και η τελευταία ταινία ήταν το «Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» το 2008.
.