Μια γεύση από την Ικαρία και τους Φούρνους θα πάρουν όσοι βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος από τη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα είναι στημένο στο Σύνταγμα ειδικό περίπτερο για την τουριστική προβολή των δύο νησιών.

Κορίτσια και αγόρια ντυμένα με παραδοσιακές στολές του νησιού θα μοιράζουν στο κοινό προωθητικό υλικό. Επίσης, θα στηθεί εσωτερικά του περιπτέρου ένα stand με συσκευασμένα τοπικά προϊόντα και κεράσματα τα οποία θα παρουσιάζονται και προσφέρονται στους διερχόμενους. Ο στόχος της εκδήλωσης θα είναι η ανάδειξη της Ικαρίας ως τουριστικός προορισμός αξιοποιώντας τα φυσικά πλεονεκτήματα και τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα.

Ο Δήμος Ικαρίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί το πρόγραμμα «τουριστική προβολή Ικαρίας-Φούρνων» από τον Νοέμβριο έως και τον Σεπτέμβριο 2015, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο προβολής του νησιού.

Ο σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών αποτελεσμάτων της Ικαρίας και των Φούρνων μέσα από την υλοποίηση δράσεων προώθησης και προβολής τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.