Η ζωή και η καριέρα της ηθοποιού Όντρει Χέμπορν ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν στην έκθεση Audrey Hepburn: Portraits of an Icon”, η οποία θα γίνει στις αρχές Ιουλίου στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων (National Portrait Gallery) του Λονδίνου και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Τριάντα πέντε από τις εξήντα, συνολικά, φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από τις προσωπικές συλλογές των δύο γιων της, Σον Χέμπορν Φερέρ και Λούκα Ντότι.

Ανάμεσά τους, γνωστά εξώφυλλα περιοδικών, όπως αυτό για το περιοδικό “Life” με αφορμή το φιλμ, «Πρόγευμα στο Τίφανις», φωτογραφίες κατά την προετοιμασία ή ακόμα και τα γυρίσματα ταινιών, όπως το δοκιμαστικό για ένα κοστούμι για την ταινία «Γλυκιά μου Σαμπρίνα». Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι άγνωστες φωτογραφίες της ηθοποιού από την παιδική και εφηβική της ηλικία και τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο, όπως ένα πορτρέτο της δεκατριάχρονης Χέμπορν κατά τη διάρκεια ενός χορευτικού ρεσιτάλ.

Ο γιος της Χέμπορν από τον δεύτερο γάμος της με τον Ιταλό ψυχίατρο Αντρέα Ντότι, Λούκα, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στην μητέρα μας. Εγώ και ο αδερφός μου, Σον, ερχόμαστε κοντά σε κομμάτια ενός άγνωστου παρελθόντος. Θα ήταν μεγάλη της τιμή να υπάρχει μια έκθεση για εκείνη στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων».

Ο διευθυντής της πινακοθήκης Νίκολας Κάλιναν εξέφρασε την χαρά του για την έκθεση η οποία τιμά «ένα ίνδαλμα του εικοστού αιώνα».

Η Χέμπορν ήξερε πολύ καλά πως ήθελε να εμφανίζεται στις φωτογραφίες γι’ αυτό πολλές φορές έδινε η ίδια οδηγίες στους φωτογράφους.

Η Όντρει Κάθλιν Ράστον, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1929. Το 1948, μετακόμισε στο Λονδίνο με μια υποτροφία για μπαλέτο. Αργότερα, θα συμμετάσχει σε ένα χορευτικό σόου και εκεί θα την προσέξουν οι κυνηγοί ταλέντων. Έρχονται οι πρώτοι μικροί ρόλοι στο κινηματογράφο και το θέατρο και από το 1953 και έπειτα ο δρόμος προς την καταξίωση ανοίγει. «Διακοπές στην Ρώμη» (“Roman Holiday”, 1953), «Γλυκιά μου Σαμπρίνα» (“Sabrina”, 1954), «Πρόγευμα στο Τίφανις» (“Breakfast at Tifanny’s”, 1961), «Ωραία μου Κυρία» (“My Fair Lady”, 1964) ήταν μόνο μερικές από τις ταινίες της. Η Χέμπορν ήταν, επίσης, πρέσβειρα καλής θελήσεως της Γιούνισεφ.