Στο θέατρο του Μπρόντγουει, σε μορφή μιούζικαλ σχεδιάζεται να μεταφερθεί η κινηματογραφική ταινία του 2006 «Ο διάβολος φοράει Πράντα» (“The Devil wears Prada”).

Αν και τα ονόματα των πρωταγωνιστών αναμένονται να ανακοινωθούν, το μόνο σίγουρο είναι ότι πίσω από τη μεταφορά κρύβεται ο παραγωγός Κέβιν Μακ Κόλουμ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του το Rent”, ένα από τα μακροβιότερα και πολυβραβευμένα μιούζικαλ που αφορά μια παρέα περιθωριακών η οποία ζει στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Μακ Κόλουμ έχει βραβευτεί με τέσσερα Τόνι και βρίσκεται πίσω από δύο φετινές παραστάσεις του Μπρόντγουει οι οποίες συγκέντρωσαν συνολικά 15 υποψηφιότητες στα εν λόγω βραβεία. O 53χρονος παραγωγός ήλθε σε συνεργασία με την εταιρεία 2Oth Century Fox το 2013 με σκοπό να μεταφέρει ταινίες στη σκηνή. Σκέφτεται, μάλιστα, να προσαρμόσει για το σανίδι και το φιλμ “Η κυρία Ντάπφαϊρ» (“Mrs Doubtfire”) του 1993, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο αδικοχαμένος Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Η επιτυχημένη ταινία του 2006 «Ο διάβολος φοράει Πράντα», στην οποία τους κεντρικούς ρόλους είχαν οι Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουει, βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λώρεν Βάισμπεργκερ. Αφηγείται την ιστορία της ανερχόμενης νεαρής δημοσιογράφου Άντι Σακς η οποία γίνεται η δεύτερη βοηθός της Μιράντα Πρίστλει, της τρομακτικής, αλλά απόλυτα ισχυρής εκδότριας ενός περιοδικού μόδας. Στο φιλμ εμφανίζονται, επίσης, ο Στάνλει Τούτσι ως ο σαρκαστικός καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού και η Έμιλι Μπλαντ ως η πρώτη βοηθός της Πρίστλει.

Πάντως τόσο η Μέριλ Στριπ όσο και η Έμιλυ Μπλαντ έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους ότι θα ήθελα να επαναλάβουν τους ρόλους τους στην ταινία. Η Αν Χάθαγουει, η οποία παίζει στο θέατρο αυτή την περίοδο, δεν έχει εμφανιστεί στο Μπρόντγουει, αλλά για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική εκδοχή των «Αθλίων» του Βίκτορος Ουγκό, το 2012, κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.