Ενα πρόγραμμα που κινείται απενοχοποιημένα μεταξύ σύγχρονης και κλασικής δραματουργίας, ενώ παράλληλα επιχειρεί άνοιγμα στη λιγότερο γνωστή δραματουργία χωρών, όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς, καθώς και σε συνεργασίες με καλλιτέχνες του εξωτερικού. Κοινός θεματικός άξονας, ο στοχασμός πάνω στην ευθύνη και την ανευθυνότητα και το αιώνιο, σχεδόν υπαρξιακό δίλημμα: αθώος ή ένοχος;

Τον Νοέμβριο ανεβαίνει η παράσταση «Σκοτεινές γλώσσες» του Αντριου Μπόβελ σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Πόρτα, Θωμά Μοσχόπουλου. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολλές ανατροπές και ποιητική ατμόσφαιρα, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι Αννα Καλαϊτζίδου, Χρήστος Λούλης, Αννα Μάσχα και Γιώργος Χρυσοστόμου. Τον Δεκέμβριο ο καναδός σκηνοθέτης Αλαν Ντίλγουορθ θα σκηνοθετήσει το έργο «This is war» της Χάνα Μόσκοβιτς με τους Αννα Καλαϊτζίδου και Ηλία Μουλλά. Η παράσταση θα συνοδευτεί από σεμινάρια και διαλέξεις της συγγραφέως και του σκηνοθέτη.
«Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας» του Αλφρέ ντε Μυσσέ, το έργο του γάλλου ρομαντικού ποιητή και συγγραφέα του 19ου αιώνα θα ανέβει τον Ιανουάριο του 2016 σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Οι Ξένια Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ντένης Μακρής, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Χρήστος Σαπουντζής και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος απαρτίζουν το εξαιρετικό καστ.
«Οι αναστατώσεις του οικοτροφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ, ένα σκοτεινό όσο και γοητευτικό έργο, θα σκηνοθετηθεί από τη Γεωργία Μαυραγάνη και το ανέβασμά του έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2016. Η παράσταση «Νουάρ» των Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου θα είναι βασισμένη σε κείμενα της Πατρίσια Χάισμιθ και θα ανέβει τον προσεχή Μάρτιο.
Ο Νίκος Καραθάνος θα παρουσιάσει το «Brazilian Rhapsody» επίσης τον Μάρτιο και αυτή τη φορά υπόσχεται μια παράσταση «χωρίς λόγια», αλλά με πολλή σάμπα, κασάσα, καριόκας, φαβέλες, μελαμψά κορμιά, παγέτες, φτερά και πούπουλα και πολύ ποδόσφαιρο.
Μετά το Πάσχα, σειρά έχει το «Καινούριο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες παραγωγές της σεζόν που τελειώνει: η παιδική παράσταση «Το μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν», το «Λίλιομ», το «Μότζο», και οι τρεις σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, καθώς και το «Elvedon» του Χρήστου Παπαδόπουλου, η χοροθεατρική παράσταση που βασίζεται στα «Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τέλος, δεν θα λείψουν ούτε τη νέα σεζόν, παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά, καθώς και μουσικά και χοροθεατρικά δρώμενα.