«Είναι πάντα τόσο ωραίο, όταν κάποιος που δεν ξέρει απολύτως τίποτα για την ραπ κατηγορεί αυτό το είδος της μουσικής για όλα τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας», γράφει ο Independent, σχολιάζοντας δήλωση δεξιού τηλεπαρουσιστή του καναλιού Fox, στις ΗΠΑ.

Ετσι είναι συναρπαστικό που ο Μπιλ Ο’Ράιλι έχει πλέον αποφασίσει ότι η ραπ είναι ο κύριος λόγος για τον οποίον λιγότερος κόσμος πηγαίνει στην εκκλησία, στις ΗΠΑ. O τηλεπαρουσιαστής του Fox κατηγορεί την «ολέθρια ψυχαγωγία» για την μείωση των ανθρώπων που θέλουν να λέγονται Χριστιανοί.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι της πίστης περιθωριοποιούνται από τα κοσμικά μέσα ενημέρωσης και την ολέθρια ψυχαγωγία», είπε ο Ο’Ράιλι.

«Η βιομηχανία της ραπ, για παράδειγμα, δοξάζει συχνά την διεφθαρμένη συμπεριφορά. Αυτό εντυπώνεται στο μυαλό κάποιων νέων ανθρώπων, ομάδα που είναι πιο πιθανό να απορρίψει την θρησκεία», πρόσθεσε ο τηλεπαρουσιαστής.

Δεν είναι ο μόνος που δαιμονοποιεί την χιπ χοπ. Ο συνεργάτης του στο Fox News Τζεράλντο Ριβέρα – που καβγάδισε προσφάτως με έναν εύγλωττο διαδηλωτή στη Βαλτιμόρη – δήλωσε ότι αυτό το είδος της μουσικής «έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στους μαύρους και τους καφέ ανθρώπους από ό,τι ο ρατσισμός τα τελευταία 10 χρόνια».

«Αλλά όποιος έχει μπει σε κατάστημα που πουλάει δίσκους θα ξέρει ότι θρησκευτικά θέματα διατρέχουν αυτή την μουσική. Πολλοί ράπερ έχουν εξερευνήσει τον Χριστιανισμό και την σημασία της θρησκείας. Ισως το πιο προφανές παράδειγμα χριστιανικής χιπ χοπ είναι το «Jesus Walks» του Κάνυε Γουέστ», καταλήγει ο Independent.