Η κόρη του Φρανκ Σινάτρα, Νάνσι Σινάτρα, μίλησε σε συνέντευξή της για τις στιγμές που θυμάται με τον πατέρα της και γιατί δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να του πει «αντίο». Ένα βράδυ του 1967, η Νάνσι ηχογράφησε μαζί με τον Φρανκ το κομμάτι «Somethin’ Stupid» στα Capitol Studios στο Λος Άντζελες. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του ερωτικού τραγουδιού του Κάρσον Παρκ, ο Φρανκ αστειευόταν τόσο πολύ, που η Νάνσι δεν μπόρεσε να τραγουδήσει μαζί του.
Ο Φρανκ Σινάτρα ήταν μια από τις μεγαλύτερες φωνές που πέρασαν από την μουσική βιομηχανία. Ωστόσο, η τεράστια φήμη του φαίνεται πως κάλυψε τα βήματα της κόρης του στο χώρο του θεάματος. H Νάνσι, όμως, έπαιξε σε ταινίες δίπλα στον Έλβις Πρίσλει και τον Πίτερ Φόντα και τραγούδησε ορισμένα κλασικά κομμάτια όπως το «These boots are made for walking».
Μιλώντας για τον χαμό του πατέρα της στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, δεκαεπτά χρόνια πριν, αναφέρει ότι δεν είχε ποτέ πραγματικά την ευκαιρία να τον ξεχάσει. «Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν χάνουν τους γονείς τους, περνάνε μια περίοδο πένθους μέχρι ο χρόνος να θεραπεύσει την λύπη τους. Εγώ και τα αδέλφια μου δεν είχαμε την ευκαιρία να θεραπευθούμε. Ακούμε τα τραγούδια του παντού, χωρίς προειδοποίηση. Είναι σαν κάποιος να βάζει συνέχεια το μαχαίρι στην πληγή».
Η Νάνσι και τα αδέρφια της τιμούν με τον δικό τους τρόπο τα εκατό χρόνια από τον θάνατό του πατέρα τους και κάνουν ότι μπορούν για να έχει διάρκεια η μουσική του. Ήδη κυκλοφορεί στο εξωτερικό ένα cd με τίτλο «Ultimate Sinatra» που περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την διάρκεια της καριέρας του και τον Ιούλιο επιστρέφει στο London Palladium η πολυμεσική συναυλία «Sinatra: The Man & His Music».
Η Νάνσι Σινάτρα γεννήθηκε το 1940 και είναι η μεγαλύτερη αδερφή του 71χρονου, σήμερα, Φρανκ Τζούνιορ και της 66χρονης Τίνα. Τα τρία παιδιά είναι από τον πρώτο γάμο του τραγουδιστή, το 1939, με την Νάνσι Μπαρμπόσα. Η Νάνσι λέει πως γνώριζε πάντοτε ότι ο πατέρας της ήταν διάσημος τραγουδιστής: «Η μητέρα μου έλεγε ότι έκλαιγα όταν άκουγα τη φωνή του στο ραδιόφωνο γιατί δεν ήταν μαζί μας, αλλά τον άκουγα από ένα κουτί». Αν και το ζευγάρι χώρισε το 1951, η Νάνσι θυμάται ότι ο πατέρας της ήταν πάντα κοντά τους, ακόμα και αν δεν έμενε μαζί τους.
Η κόρη του Φρανκ Σινάτρα παραδέχεται ότι δεν μπορούσε να ακούσει κανένα τραγούδι του πατέρα της ακόμα και δέκα χρόνια μετά το θάνατό του και ακόμα και τώρα αισθάνεται μια γλυκόπικρη αίσθηση. Αν έπρεπε να δώσει μια συμβουλή, όμως, σε κάποιον, «αυτή θα ήταν ηχογραφήστε την φωνή των γονιών σας ώστε να μπορείτε να τους ακούτε».
Τέλος, με μια λέξη θα χαρακτήριζε τον πατέρα της. «Ειλικρινή. Γι’ αυτό έχει διάρκεια τόσο ο ίδιος όσο και η μουσική του. Έλεγε την αλήθεια, γιατί την είχε βιώσει. Αυτό που άκουγες και έβλεπες, αυτό ήταν».
Γιώτα Φλώρου