Έναν μουσικό αντιφασιστικό αυτοσχεδιασμό με τίτλο «Απόψε αντιφασχεδιάζουμε» διοργανώνει το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την Πέμπτη 7 Μαΐου, τις 7 το απόγευμα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής κατά της Χρυσής Αυγής.

Στις 7 Μαΐου ξαναρχίζει η δίκη των μελών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος έξω από το χώρο διεξαγωγής της δίκης είναι απαραίτητη. Εξίσου αναγκαία, όμως, είναι και η στήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο να παλέψουν νομικά τη νεοναζί συμμορία.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων «η συνεισφορά στα δικαστικά έξοδα για την καταδίκη των ναζί είναι χρέος όλων μας, κυρίως απέναντι σε όσους έπεσαν θύματα των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου καθώς η κάλυψη αυτών των εξόδων δεν είναι δεδομένη.»
Διάφοροι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν με το παίξιμό τους ενώ το οπτικό σκηνικό για τους αυτοσχεδιασμούς θα αποτελούν οι προβολές αντιφασιστικών (και όχι μόνο) ταινιών και η ζωντανή επεξεργασία εικόνων. Τις μουσικές αντιφασιστικές επιλογές θα κάνει ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μέσα από πρωτοποριακά σχήματα και μουσικούς απ’όλο τον κόσμο.
Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος θα βρίσκονται στο χώρο για να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τη διεξαγωγή της δίκης, τις ανάγκες και τους τρόπους υποστήριξης και συμμετοχής.
Αντί εισόδου, θα ισχύσει η ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.
Για την οικονομική ενίσχυση της πολιτικής αγωγής: Τράπεζα Πειραιώς, αρ.: 5032-072245-251, δικαιούχος: «Υπεράσπιση», IBAN: GR25 0172 0320 0050 3207 2245 251, SWIFT-BIC: PIRBGRAA, (να αναφέρεται στην αιτιολογία: «Για την Πολιτική Αγωγή»)

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ,
Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη