Σοκ, απογοήτευση και οργή προκάλεσε στους φανατικούς θαυμαστές της σειράς Grey’s Anatomy ο ξαφνικός «θάνατος» του γιατρού Ντέρεκ Σέπαρντ, κατά κόσμον Πάτρικ Ντέμπσι, σε ένα από τα τελευταία επεισόδια του 11ου κύκλου.

Στο Διαδίκτυο έχουν δημοσιευτεί ηλεκτρονικές επιστολές με χιλιάδες υπογραφές που ζητούν από την παραγωγή Σόντα Ράιμς την επιστροφή του, αλλά αυτό μοιάζει απίθανο αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του ίδιου του ηθοποιού.

«Γιατί Σόντα; Γιατί; Γιατί το έκανες αυτό σε εμάς; Δεν το αξίζαμε. Είναι σαν να σκοτώθηκε ο Πρόεδρος του Grey’s Anatomy» έγραψε η Κόρτνεϊ Γουίλιαμς στην επιστολή διαμαρτυρίας που συνέταξε και την οποία υπογράφουν πάνω από 22.000 χρήστες του Διαδικτύου.

«Μου αρέσει το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα» δήλωσε ο Ντέμπσι σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

Το ABC αποχαιρέτησε τον Ντέρεκ Σέπαρντ με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μετά από 11 κύκλους ‘Grey’s Anatomy’, o Πάτρικ Ντέμπσι αποχωρεί για να κυνηγήσει άλλα ενδιαφέροντα. Ο δρ. Ντέρεκ Σέπαρντ είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και υπήρξαμε περήφανοι να είμαστε το σπίτι του ‘ΜακΝτρίμι’ και της ερωτικής του ιστορίας. Η αφοσίωση των θαυμαστών της σειράς μέσα στα χρόνια υπήρξε η απόδειξη του δημιουργικού μυαλού της Σόντα Ράιμς και του ταλέντου του Ντέμπσι. Θα μας λείψει ο ‘ΜακΝτρίμι’ και ευχόμαστε στον Πάτρικ ό,τι καλύτερο για τις μελλοντικές του περιπέτειες».