Πέρασαν αισίως έντεκα χρόνια από το 2003, από τότε που ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Όλντ Βικ του Λονδίνου. Την Κυριακή 19 Απριλίου διοργανώθηκε μια ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του, στην οποία έδωσαν το παρών διασημότητες του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ο Χιου Μπόνβιλ, πρωταγωνιστής στη σειρά «Downton Abbey» και παρουσιαστής της βραδιάς δήλωσε σχετικά με τον Σπέισι: «Όχι μόνο έφερε το δικό του ταλέντο και προσέθεσε το γκλάμουρ του Χόλιγουντ, αφού είναι πολύ καλός θεατρικός όσο και κινηματογραφικός ηθοποιός αλλά κατάφερε να φέρει στη σκηνή ηθοποιούς από την Βρετανία και την Αμερική και διέδωσε το έργο του θεάτρου σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να κάνει τα πάντα».
Ο πενηνταπεντάχρονος ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε εννιά παραγωγές του Ολντ Βικ, ανάμεσα στις οποίες και ο «Ριχάρδος ο Γ’» που παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 2011. Στο τέλος της βραδιάς προς τιμήν του, ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το μέλλον του Ολντ Βικ διαγράφεται λαμπρό» ενώ αναρωτήθηκε γιατί το παλιό θέατρο δεν αποτελούσε εθνικό θησαυρό.
Η διευθύντρια του Old Vic, Σάλι Γκριν, τόνισε ότι ο Σπέισι κατάφερε να προσελκύσει κόσμο σε ένα χώρο που δεν ερχόταν κανείς. Επίσης, κατάφερε να σταθεροποιήσει σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κατάσταση του θεάτρου.
Ο Σπέισι κέρδισε ένα ειδικό βραβείο στα θεατρικά βραβεία Ολιβιέ του Λονδίνου ως αναγνώριση της προσφοράς του στο Old Vic.
To Old Vic άνοιξε τις πόρτες του το 1818. Στην σκηνή του έχουν εμφανιστεί σπουδαία ονόματα όπως ο Λόρενς Ολίβιε και η Πέγκυ Άσκροφτ. Την θέση του Σπέισι θα αναλάβει ο θεατρικός σκηνοθέτης Μάθιου Γουόρχους, ο οποίος μαζί με την ομάδα του επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, ανεβάζοντας παραγωγές που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.