Για τους περισσότερους από εμάς, τα κενά που δημιουργούν τα ψηλά κτίρια στον ουρανό είναι μια διέξοδος. Όχι, όμως, για τον Γάλλο καλλιτέχνη Τόμας Λαμαντιέ ή αλλιώς Ρουτς, όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο που θέλει να γεμίσει τα κενά με απίστευτες εικονογραφήσεις.

Η τέχνη του ονομάζεται sky art. Ουσιαστικά, ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις, φωτογραφίζει κάθετα τα κενά ανάμεσα στα κτίρια, περνά τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του και τις χρησιμοποιεί ως καμβά για να δημιουργήσει ένα αίσθημα κλειστοφοβίας μέσα στο αστικό τοπίο. Από το 2011, κτίρια στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Μόντρεαλ, τις Βρυξέλλες, το Αμβούργο και την Αβινιόν έχουν γεμίσει με τους παιχνιδιάρικους χαρακτήρες του.
Ο ίδιος δηλώνει για την τέχνη του:«Ήταν ένας τρόπος να προκαλέσω την φαντασία μου και να δείξω έναν διαφορετικό τρόπο ερμηνείας των κενών που υπάρχουν στα τοπία των πόλεων. Στόχος μου είναι να δείξω μια διαφορετική προοπτική της αστικής αρχιτεκτονικής και του χώρου που μας περιβάλλει».
Αρχικά, ο Λαμαντιέ γέμιζε τα κενά με μουσάτους χαρακτήρες από κινούμενα σχέδια. Μετά, σκέφτηκε να δημιουργήσει πιο αφηρημένους χαρακτήρες. Τελευταία, πειραματίζεται με σκίτσα και σκιαγραφήσεις.
Σε μια δημιουργία του μεταξύ διαμερισμάτων στο Παρίσι, ένας άντρας με μούσι, ντυμένος με τιράντες ζωγραφίζει με σπρέι ένα σύννεφο. «Ο άντρας με το μούσι αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον ουρανό, τον κύριο στον ουρανό. Ωστόσο, αυτό δεν έχει να κάνει με την θρησκεία με κανένα τρόπο», δηλώνει χαρακτηριστικά για αυτή τη δημιουργία του.
Παρά τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, ο Λαμαντιέ προτιμά να χρησιμοποιεί το ερασιτεχνικό πρόγραμμα Microsoft Paint για το σχεδιασμό των χαρακτήρων.
Ο Λαμαντιέ είναι μέλος μιας καλλιτεχνικής ομάδας με το όνομα ACA. Συμμετείχε σε πολλά ομαδικά πρότζεκτς κατά τη διάρκεια του θεατρικού φεστιβάλ της Αβινιόν, ενώ έχουν αυξηθεί τα «likes» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αφού δημοσιεύει συχνά καινούριες εικονογραφήσεις.