Εκ πρώτης όψεως, όλα δείχνουν ότι η ερμηνεία του Τζόνι Ντεπ στο «Black Mass», τουλάχιστον, δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη. Η ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Σκοτ Κούπερ _και της οποίας το πρώτο τρέιλερ δημοσιεύουμε εδώ χάρη στην εταιρία διανομής Tanweer_ είναι βασισμένη σε αυθεντικά γεγονότα που μας μεταφέρουν στην Βοστόνη της δεκαετίας του 1970.
Ο Ντεπ πρωταγωνιστεί φυσικά, κρατώντας τον ρόλο του Ιρλανδού μαφιόζου Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, ο οποίος αρχικώς δέχθηκε να συνεργαστεί με το FBI στον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος της ιταλικής μαφία. Ωστόσο, η ταινία παρουσιάζει το πως αυτή η ανίερη συμμαχία ξέφυγε τελικά από κάθε έλεγχο, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.
Οσο για την εικόνα του ηθοποιού, πραγματικά εντυπωσιάζει αφού με το φαλακρό κεφάλι και το «πειραγμένο» στόμα ο Ντεπ είναι κυριολεκτικά αγνώριστος.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Ντεπ υποδύεται πραγματικό γκάνγκστερ_ αρκεί να θυμηθούμε τον Τζον Ντίλιντζερ που απέδωσε στον «Δημόσιο κίνδυνο» του Μάικλ Μαν και τον βαρόνο της κοκαίνης Τζορτζ Γιούνγκ στο «Blow» του Τεντ Ντίμι.
Στο «Black Mass» που στηρίζεται στο βιβλίο «Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob» των Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’Νιλ συμπρωταγωνιστεί μια πλειάδα καλών ηθοποιών όπως οι Τζόελ Εντγκερντον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον και ο Κέβιν Μπέικον.
Θυμίζουμε τέλος ότι μια ποηγούμενη ταινία του Σκοτ Κούπερ, το «Crazy Heart», χάρισε στον Τζεφ Μπρίτζες το Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.
Σύμφωνα με την Tanweer το «Black Mass» έχει προγραμματιστεί για διανομή στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου