Μεγάλο αφιέρωμα σε μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του ροκ εντ ρολ, τους Led Zeppelin, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club. Το «Countdown to Led Zeppelin», όπως είναι ο τίτλος του αφιερώματος θα είναι ένα οπτικοακουστικό σόου για τις μέρες που όρισαν την ροκ μουσική.
Συνολικά, θα ακουστούν είκοσι δύο τραγούδια από τέσσερις δίσκους της αρχικής περιόδου του συγκροτήματος, από το 1968 ως το 1971. Τα τραγούδια του μυθικού συγκροτήματος θα αποδοθούν από μια ομάδα μουσικών την εγχώριας μουσικής σκηνής, με πορεία σε συγκροτήματα όπως τα «TheBet»,«TravelMindSyndrome»,«Sigmatropic»,«PhilDiamond»,«Whereswildr»,«Bangie», «Brothers».
Πρόκειται για ηλεκτρισμένα heavy blues (When The Levee Breaks, Since I’ve Been Loving You, Heartbreaker, Dazed and Confuzed), θρυλικά rock’n’roll riffs (Rock’n’Roll, Living Loving Maid, Communication Breakdown), σκοτεινά folk rock anthems (Stairway To Heaven, Ramble On, Babe I’m Gonna Leave You), αξεπέραστους αυτοσχεδιασμού (Whole Lotta Love, I Can’t Quit You Baby) και ακουστικά διαμάντια (Going To California).
Η μπάντα θα μεταφερθεί, μέσα από προβολές, στην απογείωση του ιστορικού zeppelin «Hindenburg». Μετά την πορεία του ταξιδιού ακολουθεί η «καταστροφή» του ενώ το κοινό μπαίνει ξανά στο κλίμα της συναυλίας και συνδέει το ταξίδι του zeppelin με το εξώφυλλο του ντεμπούτου δίσκου της ιστορικής μπάντας.
Countdown to Led Zeppelin: Σάββατο 9 Μαϊου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.
Eισιτήρια προπωλούνται, προς 10 ευρώ: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt και στο www.viva.gr
Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 12 ευρώ.