Σε ένα ακόμα «Παραμύθι της Κυριακής» προσκαλεί τα παιδιά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Κενταυρούλης του, την Κυριακή 19 Απριλίου. Σε αυτή την εκδήλωση, η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί το παραμύθι «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλώτη και ο Γιάννης Ψειμάδας θα συνοδεύσει με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν από το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ως 12 ετών.
Το «Παραμύθι της Κυριακής» εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από το 2005. Έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τον με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ο «Κενταυρούλης» αποτελεί το λογότυπο του τμήματος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δημιουργήθηκε το 2005 και η επιλογή του κενταύρου, ενός μυθικού όντος που ενέχει την λογική και το συναίσθημα, εκφράζει πλήρως την παιδική ηλικία του ανθρώπου.
Η Νίκη Κάπαρη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1965. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, έκανε μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Π.Τ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα της Ειδικής Αγωγής, ενώ, παράλληλα έκανε σπουδές στο κλασικό τραγούδι και παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού. Από το 1988 εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.
Από το 2000 συλλέγει, επεξεργάζεται και αφηγείται παραμύθια σε βιβλιοθήκες, θέατρα και μουσεία. Συμμετέχει επίσης σε διεθνή φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιού. Δημιούργησε μαζί με τον μουσικό Γιάννη Ψειμάδα την ομάδα αφήγησης παραδοσιακών παραμυθιών και μύθων «Παραμυθοσέντουκο». Έχει κάνει την απόδοση σε τρία λαϊκά παραμύθια τα οποία έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Στεφανίδη το 2008 («Το μαντίλι της νεράιδας», «Οι δώδεκα μήνες», «Η πεντάμορφη και ο κύκνος»).
Διάρκεια προγράμματος: 50 λεπτά.
Ώρες διεξαγωγής: 11:00-11:50 π.μ. και 12:00-12:50 μ.μ.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 214 4891
Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής από την Τετάρτη 8 Απριλίου.
Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο,
Πατησίων 44