Η 71χρονη μουσικός Τζόνι Μίτσελ νοσηλεύεται στην εντατική σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Η γνωστή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες για την ασθένεια από την οποία πάσχει.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται ότι η Τζόνι Μίτσελ επανέκτησε τις αισθήσεις της στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η καλλιτέχνης «βρίσκεται στην εντατική και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Είναι ξύπνια και η διάθεσή της είναι καλή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο είχε δηλώσει στο περιοδικό Billboard ότι πάσχει από Μόργκελονς, μία σπάνια δερματική ασθένεια που δεν της επιτρέπει να πραγματοποιεί live εμφανίσεις. Το Μόργκελονς είναι μία αμφιλεγόμενη ασθένεια που δεν αναγνωρίζεται από πολλούς γιατρούς. Οι πάσχοντες λένε ότι αισθάνονται τσιμπήματα κάτω από το δέρμα, αλλά για την ιατρική κοινότητα αποτελεί ψυχιατρική διαταραχή.

Άνθρωποι της μουσικής έσπευσαν να στείλουν τις ευχές τους για ανάρρωση στη γνωστή τραγουδοποιό.

Το άλμπουμ της Blue του 1971 έχει καταλάβει την 30ή θέση στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Η μουσική της συνδυάζει φολκ και τζαζ και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της θεωρείται το Big Yellow Taxi.