Νύχτα μαγική, ηλεκτρισμένη. H Medea Electronique, σε συνεργασία με το Βooze, διοργανώνει για τρίτη φορά το 27ωρο φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής Electric Nights στις 3 και 4 Απριλίου. Σε αυτό το δρώμενο παράγεται ένα ασταμάτητο πρόγραμμα καινοτόμου και συμμετοχικού αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται με την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, τον θόρυβο και την avant garde συμπράττουν επί σκηνής σε performances ηλεκτρονικής μουσικής.
Κατά τη διάρκεια των 27 αυτών ωρών το μοναδικό εγχώριο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής υπόσχεται να προσφέρει ασταμάτητη ροή προγράμματος. Πειραματική ηλεκτρονική μουσική και noise art, τέχνη που χρησιμοποιεί τον ήχο ως το κύριο μέσο της, μουσική εγκεφαλική που βασίζεται τόσο στον χρόνο όσο και στον χώρο καθώς οι εκάστοτε εγκαταστάσεις του χώρου έχουν άμεση επίδραση στο ηχητικό αποτέλεσμα.
Κάθε ώρα συμβαίνει και κάτι διαφορετικό. Είκοσι επτά καλλιτέχνες για 27 ώρες, αυτός είναι ο μαγικός αριθμός. Οσο περνά η ώρα η αντίληψη στον ήχο αλλάζει δραστικά προσφέροντας έτσι μια ιδιαίτερη εμπειρία στον ακροατή. Πρόκειται λοιπόν για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε διάλογο με τη σύγχρονη έρευνα για τη μουσική, στα όρια τέχνης και επιστήμης.
Εφέτος καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές και ερευνητές από τα μαθηματικά ως τη βιοπληροφορική συμπράττουν στο Booze και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.
Η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006 και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.
Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Αρκετά από τα μέλη της Medea Electronique συνδυάζουν την καλλιτεχνική δημιουργία με την ακαδημαϊκή έρευνα. Το έργο της «Soundscapes Landscapes» («Οπτικοακουστικός περίπατος στη γειτονιά του Νέου Κόσμου») παρουσιάζεται αυτό το διάστημα και ως και το καλοκαίρι του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Δουλειά της έχει επίσης παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, σε φεστιβάλ και διοργανώσεις.
Ανάμεσα στους εφετινούς συμμετέχοντες θα βρούμε τους Robert B. Lisek (Πολωνία), Αγγελική Καράμπελα (Ελλάδα), Dushume (Αγγλία), Αλέξανδρο Δρυμωνίτη (Ελλάδα), Πάνο Αμελίδη (Αγγλία), Ιωάννη Καλαντζή (Ελλάδα), Psychiceyeclix (Αγγλία), Mimi Kawouin (Γαλλία), Γιώργο Γεωργίου (Ελλάδα), Αντρέα Μονόπολη (Ελλάδα), Feedback Aerophonium (Δανία), Θοδωρή Λαζόπουλο (Ελλάδα), Αναστάση Γρίβα (Ελλάδα) και Ida Hirsenfelder (Σλοβενία).

HeliosPlus